Image

Nu är planen för Hyllie klar

STADSUTVECKLING Hyllie stationstorg, med Point Hyllie och dess båda torn på 30 respektiver 15 våningar, kommer att bli det nya Hyllies givna knutpunkt och landmärke. De båda tornen symboliserar \″en port till Sverige\″ men är också en port som knyter ihop stadsdelens bostadsområden med den här centrala platsen. Stadsbyggnadsnämnden i Malmö har nu godkänt detaljplanen för området och det blir därefter kommunfullmäktige som slutgiltigt ska anta planen.
Publicerad den 17 Juni 2008

Planen innebär att Hyllie stationstorg, utöver Point Hyllie, kommer att omgärdas av byggnader med handel, kontor och bostäder. Sammanlagt rör det sig om cirka 300 lägenheter, huvudsakligen bostadsrätter.

Planen omfattar följande:

Ett rektangulärt torg som utgör den centrala platsen i Hyllie och samtidigt fungerar som det samlande elementet för kringliggande Hyllie Arena, shoppingcenter, hotell och övrig torgbebyggelse.

En stationsöverbyggnad för Citytunnelstationens perronger.

En centrumbyggnad i sex till åtta våningar direkt öster om stationsöverbyggnaden och som innehåller handel, kontor och bostäder.

Point Malmö, med de två syskontornen, söder om stationsbyggnaden. Tornen placeras på en bas i två våningar med handel och service.

Ett parkeringshus i sex plan som betjänar Citytunnelstationen.

- Hyllie stationstorg blir det självklara navet kring vilket hela den nya stadsdelen runt Citytunnelstationen kommer att cirkla, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Anders Rubin (s). Det nya Hyllie blir en av Malmös allra mest spännande och snabbast växande stadsdelar under de närmaste åren och Point Hyllie blir ett landmärke som kommer att synas vida omkring. En bra symbol för det moderna, expansiva Malmö och för Hyllie med dess strategiska läge bara ett stenkast från Öresundsbron.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Castellum blir nettoinvesterare framöver om vd:n får välja

Bolag Under tisdagen var det dags för Castellum, med vd Joacim Sjöberg i spetsen, att redovisa hur bolaget presterat under första halvåret. Man är inte klar med försäljningar, samtidigt som det börjar bli dags att öppna plånboken. Inte minst då uthyrningarna behöver skjuts.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige