Image

NCC tecknar avtal med Fastighetsbyrån

AFFÄRER NCC Boende har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal med Fastighetsbyrån vilket innefattar samarbete kring försäljning av merparten av NCC Boendes bostäder.
Publicerad den 30 Januari 2009

Avtalet tecknas på 3 år och gäller på samtliga orter där NCC Boende är verksamma.
Samarbetet innebär att merparten av NCC Boendes bostäder from februari månad kommer att säljas via Fastighetsbyrån.

– För våra kunder blir det enklare och medför samtidigt en trygghet eftersom de kan få hjälp med försäljning av sin befintliga bostad av samma mäklare som de köper sin nya bostad av, säger Erik Wikander, marknadschef på NCC Boende.

Till följd av det hårda marknadsläget genomförde NCC Boende under hösten 2008 en stor omorganisation där bland annat hela säljorganisationen avvecklades.

– Genom att ersätta den fasta säljorganisationen med externa mäklare som får betalt per genomförd affär kan vi öka effektiviteten och samtidigt komma närmare marknaden. Samarbetet med Fastighetsbyrån gör också att vi kommer åt en av marknadens starkaste försäljningskanaler. Detta samtidigt som vi minskar de fasta kostnaderna, säger Erik Wikander.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige