Image
NCC får bygguppdrag - och hyr - av Wihlborgs i Helsingborg.
NCC får bygguppdrag - och hyr - av Wihlborgs i Helsingborg. Bild: Arkitektlaget

NCC får bygguppdrag – och hyr – av Wihlborgs

Bygg/Arkitektur NCC bygger Wihlborgs nya landmärke i norra Helsingborg – ett nio våningar högt och miljösmart kontor på Berga. När huset är klart flyttar NCC in i fyra av våningarna. Ordern är värd 90 miljoner kronor.
Publicerad den 8 April 2014
NCC får bygguppdrag - och hyr - av Wihlborgs i Helsingborg. Bild: Arkitektlaget
NCC får bygguppdrag - och hyr - av Wihlborgs i Helsingborg.

Huset har totalt 5 000 kvadratmeter kontor och ligger vid väg 111 och norra infarten till Helsingborg.

– Det höga huset kommer att synas på långt håll. I övrigt ska det påverka den omgivande miljön så lite som möjligt eftersom vi bygger en Miljöbyggnad med låg energianvändning och solceller på taket, säger Joakim Stenberg, affärschef på NCC Construction.

Kontoret blir en av Helsingborgs första fastigheter, som certifieras som Miljöbyggnad på högsta nivå Guld. Då krävs det bland annat att energianvändningen är minst 35 procent längre än byggreglerna.

Innemiljön håller mycket hög kvalitet när det gäller dagsljus, ljudnivå, fukt och luft. Inga miljöfarliga material eller ämnen används i bygget. NCC hyr de fyra nedre av det nio våningarna och totalt 1 500 kvadratmeter.

– Att NCC:s medarbetare själva flyttar till ett hållbart och miljöklokt kontor kommer att spegla vårt engagemang för klimatfrågor på ett ännu tydligare sätt och sannolikt också öka när vi själva kan leva och jobba som vi lär och bygger, säger Joakim Lindahl, avdelningschef för NCC i Helsingborg.

Lokalerna utformas så att ytorna lätt kan anpassas efter den arbetssituation eller behov man har, som enskilda rum, öppna landskap eller fler mötesplatser. Den översta våningen är ett större gemensamt konferensrum för alla hyresgäster med milsvid utsikt. Kontorets parkeringsplats får även p-platser med laddningsstolpar för elbilar.

NCC:s arbete startar omgående och första inflyttningen beräknas ske i april 2015.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige