Image

NCC bygger om Kristianstads rådhuskvarter

STADSUTVECKLING Det blir NCC som får bygga det nya rådhuskvarteret i Kristianstad. På fredagen kom beslut om upphandlingen för den stora ombyggnaden som ska vara klar 2014. Bara två anbud hade lämnats in.
Publicerad den 27 September 2010

- Det är svårt att veta varför inte fler gick in i konkurrensen, men det är förstås ett mycket komplicerat projekt med väldigt speciella förutsättningar, säger projektchefen Per-Ola Pershaf.

För första gången har Kristianstads kommun genomfört en så kallad partneringupphandling, där entreprenören kommer in i ett tidigt skede av projekteringen.

Upplägget innebär att det inte, som i en traditionell upphandling, finns någon totalsumma att jämföra.

Redan från november är det meningen att NCC:s representanter ska börja arbeta i konsultform med systemhandlingsfasen.

Sommaren 2011 börjar den känsliga rivningen av kvarteret, där större delen av fasaderna ska behållas medan innandömet rensas bort. I januari 2014 ska Kristianstads kommuns och Region Skånes administration och politiska organisation kunna flytta in i ett nytt kvarter.




Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige