Image
Mälardalens Campus Eskilstuna.

Regio hyr ut till Mälardalens universitet i Eskilstuna

Uthyrning Fastighets AB Regio har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Mälardalens universitet för en ny tentamenslokal i centrala Eskilstuna. Lokalen omfattar ca 1 000 kvadratmeter, vilket kommer att motsvara ca 200 tentamensplatser.


Christer Gardell blir tredje största ägare i Mofast, med Mathias Bjerkelius som vd.

Christer Gardell blir storägare i Spotlightbolag: "Finns en långsiktig utvecklingsresa"

Bolag Vd:n: Kan öppna dörrar för oss.


SLP köper i Hallsberg.

SLP gör sitt första förvärv i Mälardalen

Transaktioner Swedish Logistic Property köper två logistikfastigheter i Hallsberg.


Ilija Batljans SBB säljer till Mälardalens Omsorgsfastigheter, med Mattias Bülow som vd.

Mälardalens nyemission i mål – SBB tecknar inte

Bolag Mälardalens Omsorgsfastigheter, som storköpte av SBB i november, har genomfört nyemissionen som behövdes för att slutföra förvärvet.


Rikshem fortsätter köpa i Uppsala

Transaktioner Rikshem har köpt ytterligare en projektfastighet från Fastighetsförädlarna i Mälardalen. Vård Södra kommer tillsammans med tidigare förvärvet Vård Norra att bli Nordens största vårdboende med totalt 201 lägenheter. 


Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen

Se bilderna från Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen här

Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen På torsdagen genomfördes Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen på Elite Stora Hotellet i Örebro. Se bilderna här.


Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen
Citypassagen i Örebro.

Inspiration: Smarta projekt

Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen På Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen presenteras två pågående projekt ingående; ett digitalt byggprojekt och en ”nearly zero energy-building”. Seminariet är på torsdag - anmälan stänger i kväll!


Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen
Per Brogren, Marcus Olofsson och Mats Eriksson.

Hur är framtiden i Mälardalen?

Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen Tre lokala branschprofiler diskuterar läget på marknaderna i Örebro, Västerås och Eskilstuna på Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen nästa torsdag. Nu är det hög tid att anmäla sig – i morgon stängs anmälningsfunktionen.


Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen
Annika R Malmberg avslutar seminariet Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen.

Så skapar du ett vinnande team!

Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen Annika R Malmberg, en av Sveriges mest färgstarka föreläsare, avslutar Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen med en inspirationsföreläsning om ledarskap – om hur man får teamet att kommunicera, samarbeta och prestera bättre genom att lyfta varandra.


Rikshem köper projektfastighet - uppför vårdboende

Transaktioner Projektfastigheten ligger i centrala Uppsala där en samhällsfastighet med 105 nya vårdlägenheter ska uppföras. Säljare är Fastighetsförädlarna i Mälardalen och ett 15-årigt hyresavtal har tecknats med Attendo Sverige. 


Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen

Exklusivt om Amazons etablering

Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen Den 12 oktober möts branschen på Elite Stora Hotellet i Örebro. En av punkterna handlar om e-handelsjätten Amazons etablering; hur gick det till och varför valde de just Mälardalen?


Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen

Skattehotet – så hanterar du situationen

Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen Flera skatteförändringar hotar att försämra för fastighetsbranschen framöver. Andreas Ingberg och Katarina Menzel från PWC reder ut begreppen på Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen.


Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen

Affärsmöjligheter i de stora segmenten

Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen På Branschens mötesplats i Mälardalen den 12 oktober kommer affärsmöjligheter i de stora segmenten bostads-, kontors- och handelsfastigheter att analyseras. För genomgångarna står Catellas analyschef Arvid Lindqvist.


Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen
Erik Blohm, mark- och exploateringschef, Örebro, Hans Näslund, teknik- och fastighetsdirektör, Västerås och Marianne Hagman, stadsbyggnadschef, Eskilstuna går igenom de stora planerna på Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen.

Stor genomgång av planerna i Mälardalen

Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen På Branschens mötesplats i Mälardalen den 12 oktober kommer de stora planerna för såväl bostäder och kommersiella fastigheter att genomlysas. Missa inte att boka tidigt-rabatten stänger imorgon fredag.


Veidekke bygger Nordens största vårdhem

Bygg/Arkitektur Veidekke har fått i uppdrag av Fastighetsförädlarna att tillsammans utveckla en ny stadsstruktur i norra Uppsala med en blandning av service i form av Nordens största vårdhem, en förskola samt bostäder. Uppdraget är en totalentreprenad med ett värde på 610 miljoner kronor.


Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen

Förutsättningarna för fastigheter framöver

Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen Den 12 oktober arrangeras premiärupplagan av branschens mötesplats i Mälardalen. Dagen inleds med en rejäl genomlysning av den makroekonomiska situationen och hur förutsättningarna för fastighetsaffärer ser ut framöver.


Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen

Peter Strand om satsningar i Mälardalen

Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen Genom stora satsningar på bland annat standardhöjande åtgärder och social hållbarhet har Victoria Park blivit ett av de mest framgångsrika och mest omtalade börsbolagen de senaste åren. Bolaget äger ett stort bestånd i Eskilstuna och gjorde nyligen sitt första förvärv i Örebro. Hur ser vd Peter Strand på marknaden i Mälardalen? Missa inte vd-intervjun på Fastighetsmarknadsdagen.


Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen
Ellinor Persson leder Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen på Elite Stora Hotellet i Örebro tillsammans med EY:s Ingemar Rindstig.

Nytt seminarium om Mälardalen

Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen Boka in den 12 oktober i almanackan. Då genomförs den första upplagan av Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen – ett heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknaderna i Örebro, Västerås och Eskilstuna.
Ellinor Persson är moderator och till sin hjälp har hon EY Real Estate-chefen Ingemar Rindstig.


Järntorget köper i Järfälla

Transaktioner Järntorget köper en fastighet i Veddesta, Järfälla kommun, av Kapitalförvaltning Mälardalen. Förvärvet omfattar en industrifastighet på Veddestavägen med potential för utveckling av bostäder.


Klart vilka som bygger Västerås nya stadsdel

Bygg/Arkitektur Wenströmska skolan byggs om och Västerås nya stadsdel Södra Källtorp börjar ta form.
Nu är det beslutat vilka byggherrar som ska bygga bostäder samt utveckla Västerås nya stadsdel Södra Källtorp, vid Wenströmska skolan.