Image

NCC bygger i Västerås

BYGG NCC Construction har fått i uppdrag att bygga 108 hyreslägenheter på Lillåudden i Västerås. I kvarteret bygger NCC även en fristående förskola för 45 barn. Projektet genomförs i partneringsamarbete. Uppdragsgivare är Bostad AB Mimer och ordern är värd cirka 145 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Februari 2009

Bostad AB Mimer har tidigare byggt hyreslägenheter på Lillåudden och nu inleds andra etappen. Det nya kvarteret Fyrtornet består av fyra hus med ettor till fyror på mellan 45 – 102 kvadratmeter. Ett trettiotal av lägenheterna byggs för seniorer. I april tas det första spadtaget.

– Husen byggs energisnålt. Det är standard för NCC att bygga miljövänligt. Vi använder även NCC:s kostnadseffektiva tekniska bostadsplattformar i stora delar av husen för att hålla en hög kvalitet till lägsta möjliga kostnad, säger Bo Karlsson, affärschef på NCC Construction.

Efterfrågan på barnomsorg ökar i takt med antalet inflyttade i de snart 800 lägenheterna på Lillåudden. Vid den södra delen av parkeringen bygger NCC därför även en fristående förskola med tre avdelningar för totalt 45 barn.

– Mimer har stor efterfrågan på hyresrätter både i befintliga och nybyggda hus. Den finansiella krisen har inte drabbat Västerås så hårt och inflyttningen är fortfarande god. De oroliga tiderna kan till och med gynna hyresrätten, säger Per Widerstedt, projektchef på Bostads AB Mimer.

NCC och Mimer och arkitekten Sweco (FFNS), samarbetar i så kallad partnering. Det är en strukturerad samarbetsform där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift. Metoden baseras på ett öppet och förtroendefullt samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

Ett 30-tal NCC-anställda sysselsätts. Arbetet startar i april och beräknas vara klart våren 2011.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kan bli sju svåra år för bostadsmarknaden"

Bostäder Mörker och ljusglimtar är vad SBAB:s chefsekonom Robert Boije ser när han blickar ut mot bostadsmarknaden. Men att nu Riksbanken sänkt räntan är en av bitarna till att det nu kan bli positivt för bostadsbyggarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige