Image

Micasa Fastigheter skapar unikt seniorboende

BOSTÄDER Ett seniorboende för döva och dövblinda kan snart bli verklighet. I en del av nuvarande Skärholmens servicehus planerar Micasa Fastigheter och Stockholms Dövas Förening att gemensamt skapa ett seniorboende specialanpassat för döva och dövblinda.
Publicerad den 11 December 2008

- Äntligen får vi möjlighet att skapa ett seniorboende i teckenspråkig miljö efter flera års arbete med kartläggning av behov och underlag. Behovet är stort och påtagligt. Vi har drygt 100 äldre teckenspråkiga döva och dövblinda medlemmar som står i kö för ett sådant boende, säger Britt Karmgård i SDF.

Stockholms Dövas Förening avser att bilda en särskild boförening som blir avtalspart gentemot Micasa Fastigheter. Föreningen kommer att själva hyra ut lägenheterna och ansvara för en eventuell kö till lägenheterna gentemot sina medlemmar. Avsikten är också att de själva ska sköta om de gemensamma lokalerna i fastigheten.

- För oss är det en utmaning att skapa en miljö som gör att även döva och dövblinda hyresgäster kan bo och leva så självständigt som möjligt. Samarbetet med Stockholms Dövas Förening ger vår organisation chansen att lära och blir ännu bättre på specialanpassat boende, säger Anders Nordstrand, vd för Micasa Fastigheter.

Ordföranden i Micasa fastigheter, äldreborgarrådet Ewa Samuelsson (kd) är mycket nöjd med att staden kan erbjuda seniorboendet:
- Det är helt i linje med stadens och Micasas strävan att skapa boenden grupper med olika behov. Det här visar också på nyttan med att ha ett samlat grepp över fastigheter för omsorg. Micasa kan erbjuda bra och flexibla lösningar samtidigt som nyttjandegraden av stadens fastigheter är hög. Det är en win-win situation för alla inblandade.

I dag omfattar den aktuella huskroppen i Skärholmens servicehus 35 lägenheter, uppdelat på ett och tvåor. Inflyttning beräknas till årsskiftet 2010-2011.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige