Image
Logicor köper tomt i Rosersberg.
Logicor köper tomt i Rosersberg. Bild: Logicor

Logicor köper av Corem

Transaktioner Logicor köper 19 000 kvadratmeter logistikfastighet i Rosersberg via en off-market-affär med Corem Property Group.
Publicerad den 30 Mars 2023

Logicor ser förvärvet som ett strategiskt drag som kommer att stärka bolagets närvaro på en viktig europeisk marknad där efterfrågan på moderna logistikutrymmen fortsätter att överträffa utbudet.

På fastigheten finns möjlighet att utveckla cirka 9 000 kvadratmeter logistikyta, fördelat på två lika stora enheter. Den högkvalitativa, energieffektiva utvecklingen kommer att inriktas på BREEAM Excellent eller motsvarande med solpaneler och LED-belysning och gröna utrymmen utformade för att stödja den lokala biologiska mångfalden på platsen.
– Genom detta strategiska förvärv fortsätter vi att bygga upp vår närvaro i regionen där vi vet att utbudet av kvalitetslogistikytor är lågt och där våra kunder vill vara. Den här transaktionen bekräftar vårt åtagande att utveckla och föra ut moderna och hållbara tillgångar på marknaden som kommer att bli en grundläggande del av leveranskedjan och våra kunders framgång, säger Christoffer Walljaeger, Logicor Director, Asset Management i Sverige

Denna mark kompletterar portföljen på 1,7 miljoner kvadramteter inom Logicors Norden.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige