Image

Lägre siffror från Corem

Bolag Corem redovisar ett försämrat förvaltningsresultat för årets första halvår, 73 jämfört med 92 miljoner kronor. Framöver oroar Ericssons nedläggning i Hudiksvall.
Publicerad den 2 Augusti 2013

Hyresintäkterna minskade något, från 275 till 271 miljoner kronor. Värdeförändringar på fastigheter uppgick till -30 miljoner kronor (10).

Det samlade marknadsvärdet för Corems fastighetsportfölj uppgick till 6 002 miljoner kronor (5 830) per den 30 juni 2013. Några större förändringar i avkastningskraven har inte gjorts i värderingarna men fortsatt låg inflation, konkurser och kommande vakanser, framför allt i fastigheten i Hudiksvall, har haft en negativ värdepåverkan.

Det genomsnittliga avkastningskravet per 30 juni 2013 var oförändrat cirka 7,8 procent.

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige