Image

Lagardère Unlimited tar över driften av Friends Arena

Uthyrning Den 1 januari tar Lagardère Unlimited över driften av Friends Arena i ett avtal som sträcker sig minst tio år fram i tiden.
Publicerad den 9 December 2014

Det offentliggjorde på måndagen ägarna till Friends Arena tillsammans med Lagardère Unlimited, som också tecknar ett långsiktigt hyresavtal med fastighetsbolaget till Friends Arena, Arenabolaget i Solna.

Lagardère Unlimited har erfarenhet av att driva och utveckla liknande anläggningar och har för närvarande avtal med ett 20-tal arenor runtom i världen, bland annat Commerzbank Arena i Frankfurt, Imtech Arena i Hamburg, Groupama Arena i Budapest, Singapore Sports Hub och Arena Castelao Fortaleza i Brasilien.

Avtalet är ett led i ägarnas strävan att fortsätta fokusera på sina respektive kärnkompetenser som ägare av Friends Arena.

– Vi har under två års tid lagt grunden för Friends Arena. Det känns nu bra att kunna lämna över driften till en internationell driftoperatör som Lagardère Unlimited, som ytterligare kan stärka och utveckla Friends Arena som en konkurrenskraftig evenemangsarena, säger Erik Paulsson, ordförande i Sweden Arena Management.

– Det är positivt att en stark internationell aktör som Lagardère Unlimited tar över och som kan bidra till att göra Friends Arena internationellt konkurrenskraftig. Det stärker Stockholmsregionen och skapar jobb och tillväxt, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i Solna.

I driften ingår att marknadsföra och sälja in evenemangsmöjligheter till arrangörer och företag, skapa och utveckla egna evenemang, administrera biljettförsäljning, arbeta med nuvarande och framtida partners samt utveckla arenans kringservice.

– Friends Arenas läge, kapacitet och flexibilitet gör att vi ser en stor potential att fortsätta utveckla arenan till att vara en av de främsta evenemangsarenorna i norra Europa, både för fotboll, övrig sport och nöje, säger Ulrik Ruhnau, Managing Director på Lagardère Unlimited Stadium Solutions.

Ansvarig för den nya operatörens verksamhet på Friends Arena blir fortsatt Thomas Perslund.

Friends Arena ägs av Svenska Fotbollförbundet, Peab, Fabege, Solna Stad och Jernhusen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Eastnines orubbliga tro på kontor – så ska de växa framöver

Bolag Efter höstens försäljning av innehavet i ryska bolaget MFG och med en ny affärsplan i ryggen står Eastnine redo att växa rejält framöver. För Fastighetssverige berättar vd:n Kestutis Sasnauskas om de ambitiösa tillväxtmålen, varför man har en sådan benhård tro på kontorssegmentet och vilken typ av transaktioner som bolaget tittar på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige