Image
Kungsleden moderniserar gamla kommunhuset i Södertälje.
Kungsleden moderniserar gamla kommunhuset i Södertälje. Bild: Kungsleden

Kungsleden utvecklar gamla kommunhuset i Södertälje

Bygg/Arkitektur Kungsleden satsar 125 miljoner kronor på att modernisera det gamla kommunhuset i Södertälje. Avtal är tecknade för 50 procent av ytorna.
Publicerad den 28 Januari 2016

Kungsleden kan i fastigheten Enen 10 erbjuda 6 000 kvadratmeter moderna kontorslokaler.

Enen 10 får en genomgående effektivare planlösning, helt nya installationer och förbättrad miljöprofil, bland annat genom nya fönster och genomgående gröna hyresavtal. Projektet höjer därmed både kvaliteten och lönsamhet för fastigheten.

Hyresavtal tecknats med:

# ÅF AB som hyr 1 000 kvadratmeter i fem år.
# Gym- och friskvårdskedjan Flex Sverige AB som hyr 1 400 kvadratmeter i tio år.
# Tidermans Café som hyr 255 kvadratmeter i tio år.

Detta betyder att 50 procent av den uthyrningsbara arean är uthyrd före byggstart och förhandlingar pågår för resterande ytor. Investeringen uppgår till cirka 125 miljoner kronor och beräknas ge en avkastning om nära nio procent.

- Enen 10 är en välkänd fastighet med ett förstklassigt läge i centrala Södertälje men med ett stort behov av renovering. ÅF beräknas flytta in till hösten i år och vi beräknar vara helt klara med projektet till årsskiftet 2017. Vi ser en stor potential i Södertälje och Enen blir en viktig profilfastighet för oss i området, säger Frida Stannow Lind, fastighetsutvecklingschef på Kungsleden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige