Image

Kungsleden emitterar obligationslån om 600 miljoner

Ekonomi/Finansiering Kungsleden emitterar ett treårigt, icke-säkerställt, obligationslån på den svenska marknaden. Lånet uppgår till 600 miljoner kronor inom en låneram om en miljard kronor och har slutligt förfallodatum i juni 2019.
Publicerad den 17 Juni 2016
Biljana Pehrsson. Bild: Kungsleden
Biljana Pehrsson.

Obligationslånet har en rörlig kupongränta motsvarande Stibor 3M plus 3,5 procent vilket innebär en initial kupong om ungefär tre procent. Kungsleden avser att notera obligationslånet på företagsobligationslistan vid Nasdaq Stockholm.

– Vi gläder oss åt det stora placerarintresset för obligationslånet. Obligationer bidrar till att sprida riskerna i vår samlade upplåning och är därför en viktig finansieringskälla för Kungsleden, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

Likviden från obligationsemissionen kommer att användas till att refinansiera Kungsledens obligationslån 2013/2016 om 700 miljoner kronor som förfaller i december 2016 och till allmänna bolagsändamål.

Arctic Securities och Nordea har varit finansiella rådgivare och Mannheimer Swartling Advokatbyrå har varit juridisk rådgivare till Kungsleden.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige