Image

Kontor i Vasastan blir bostäder

Bygg GE Capital Real Estate planerar att omvandla kontor på Gävlegatan i Stockholm till 80 nya lägenheter.
Publicerad den 15 Januari 2013

GE Capital Real Estate planerar att återställa 30-talsfasaden på kontorsbyggnaden på Gävlegatan 18 och skapa 80 nya bostäder, skriver Vi i Vasastan.

Huset ritades av mästerarkitekten Sigurd Lewerentz och blev 1930 kontor för Svenska Philips.

Nu ska byggnaden tillbaka till ursprunget och en restaurang till Lewerentz ära på gården, finns med i planerna, enligt Vi i Vasastan.

–?Det är en hyllning till ursprungsarkitekturen. Jag önskar att fler ville jobba med kvalitet på fasader på det här sättet, men tyvärr hör vi inte så ofta talas om liknande, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius till Vi i Vasastan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige