Image

Kommun tvingas köpa fastighetsbolag

AFFÄRER Alvesta Utveckling AB äger det gamla slakteriområdet KLS-området. När området ska miljösaneras och rivas måste man enligt hyreslagen erbjuda befintliga hyresgäster alternativa lokaler. För att kunna göra det måste man köpa ett fastighetsbolag.
Publicerad den 10 Februari 2009

En av hyresgästerna har hittat en lokal som skulle kunna passa deras verksamhet en bit ifrån KLS-området. Fastigheten där lokalen finns ägs av ett aktiebolag som heter Hissen i Göteborg AB. Och Alvesta Utveckling AB måste också köpa bolaget om man vill köpa fastigheten, uppger Smålandsposten.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige