Image
JM varslar 145 medarbetare inom produktion.
JM varslar 145 medarbetare inom produktion. Bild: Sara Brehmer

JM varslar – 145 berörs inom produktion

Bolag För att anpassa verksamheten till lägre produktionsvolymer varslar JM 145 medarbetare inom produktion i Sverige om uppsägning till följd av arbetsbrist.
Publicerad den 20 Augusti 2024

Bolaget skriver att trots tecken på en förbättrad bostadsmarknad så är den fortsatt avvaktande. Marknadsläget har medfört att nya bostadsprojekt inte kunnat starta i samma takt och med motsvarande antal bostäder som i de projekt som färdigställts. Det är därför nödvändigt att anpassa bemanningen i produktionsorganisationen till den arbetsbrist som uppstår i samband med färre produktionsstartade bostäder. Varslet berör främst hantverkare i den svenska produktionsorganisationen.

Även om JM ser ett ökat intresse från kunderna så kommer det ta ytterligare en tid för bostadsmarknaden att återhämta sig till de volymer som varit rådande inom nyproduktion av bostäder under de senaste åren.

– JM har ökat antalet produktionsstartade bostäder under det första halvåret tack vare ett större intresse från kunderna, men inte i en sådan omfattning att det motsvarar de volymer som löpande färdigställs. Vi måste därför vidta åtgärder för att dimensionera bemanningen för lägre produktionsvolymer under en tid framåt. Det är väldigt tungt att behöva lämna ett sådant besked som påverkar flera av våra skickliga medarbetare, säger Mikael Åslund, vd och koncernchef.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bonava: "Joint ventures kommer bli betydligt fler"

Bostäder Antalet samarbeten och joint ventures kommer stadigt att öka spår regionchefen Carmtih Mårtensson på Bonava. Under torsdagen kunde de berätta om deras första sådana med Obos. Redan nästa år ska de gemensamt ta sig an att bygga 200 bostäder i den framväxande stadsdelen Södra Änggården i Göteborg. Men att bygga i staden är långt ifrån optimalt menar han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige