Image
Dockan.
Dockan. Bild: Alexander Olivera

JM köper byggrätter av Wihlborgs

Transaktioner JM har tecknat ett överlåtelseavtal med Wihlborgs om förvärv av fastigheten Torrdockan 7 vid Dockplatsen i Malmö. Fastigheten har erhållit lagakraftvunnen detaljplan som för JM möjliggör utveckling av cirka 170 bostäder och 700 kvadratmeter kommersiell yta.
Publicerad den 18 Juni 2020

Tillträde och betalning sker under det tredje kvartalet 2020. Affären uppgår till 110 miljoner kronor och kommer att redovisas i balansräkningen inom affärssegment JM Bostad Riks under andra kvartalet 2020.
– Det är glädjande att få vara delaktig i den fortsatta utvecklingen av Dockan. Kvarteret har ett fantastiskt läge mellan hamnbassäng och marina som ger oss möjlighet att utveckla mycket attraktiva bostäder, säger Lau Borch, regionchef på JM region syd.
– Wihlborgs fokuserar på kommersiella fastigheter och därför är det helt i linje med vår strategi att sälja fastigheten till en aktör med fokus på bostäder. JM har precis som Wihlborgs varit drivande i utvecklingen av Dockan och därför känns det naturligt att lämna stafettpinnen vidare till dem. De nya bostäderna blir ett fint tillskott till Dockan och kommer att bidra till att området fortsätter vara en attraktiv och levande stadsdel med ett bra serviceutbud, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige