Image

JM köper av Fabege vid Brommaplan

Transaktioner JM köper två fastigheter av Fabege vid Brommaplan. Syftet är att utveckla en helhetslösning med bostäder på platsen.
Publicerad den 20 December 2010

Affären gäller fastigheten Grammet 1 och tomträtten Vävnaden 1.

Affären uppgår till 170 miljoner kronor, inklusive möjlighet till framtida bostadsbyggrätter. Förvärvet sker i bolag med ett underliggande fastighetsvärde om 140 miljoner kronor.

Stockholm stads exploateringsnämnd har också beslutat om en tidig markreservation till JM på en del av den angränsande fastigheten Åkeshov 1:1. Totalt planerar JM att bygga cirka 600 bostäder samt 14 000 kvadratmeter handel och service på dessa tre fastigheter.

- Brommaplan är en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Därför är vi mycket glada över att, i samarbete med SL och Stockholms stad, få delta i arbetet med en helhetslösning för Brommaplan avseende såväl bostäder som en fungerande kollektivtrafiklösning och handel, säger Mikael Åslund, regionchef på JM.
Byggstart för det nya projektet är planerad till 2013 med första inflyttning 2016.

Catella var rådgivare till Fabege i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige