Image

JM köper mark för 400 bostäder i Huddinge

Transaktioner JM köper fastigheten Fabriken 15 i Huddinge med antagandet om att i framtiden utveckla cirka 400 byggrätter för bostäder. Affären uppgår till 128 miljoner kronor. Tillträde och betalning är beräknat till februari 2013.
Publicerad den 14 Januari 2013

Markområdet, beläget i Storängen i centrala Huddinge, omfattar cirka 21 000 kvadratmeter tomtyta. JM:s avsikt är att ta initiativ till detaljplanändring för fastigheten och därmed möta kommunens viljeinriktning om successiv omvandling av Storängen från industriområde till blandstad där bostäder utgör huvuddelen.

Med detaljplanestart 2013 skulle byggstart kunna vara möjlig 2015.
- Vi tycker att det är mycket roligt att få göra ett förvärv som möjliggör bostadsproduktion i Huddinge under flera år, säger Pär Vennerström, regionchef för Stockholm Syd på JM.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige