Image

JLL får prestigefullt uppdrag

Bolag Jones Lang Lasalle har fått uppdraget att förvalta en fastighetsportfölj om cirka 100 000 kvadratmeter handelsyta för Grosvenor i Sverige.
Publicerad den 13 December 2011
Håkan Pehrsson. Bild: Jones Lang Lasalle. Bild: JLL
Håkan Pehrsson. Bild: Jones Lang Lasalle.

Portföljen omfattar fastigheter som ägs av ett konsortium av investorer lett av Grosvenor Fund Management. Grosvenor är en privatägd investerargrupp och en av världens ledande investerare inom fastigheter. De äger fastigheter i storstäder över hela världen med ett långsiktigt perspektiv och är djupt kvalitetsorienterade, med många av världens största företag i ryggen.
- Att en så ansedd investerargrupp som Grosvenor valt oss som partner på den svenska marknaden gör oss väldigt stolta. Vi ser fram emot vårt samarbete och att få tillföra vår kompetens till utvecklingen och förvaltningen av fastigheterna, säger Håkan Pehrsson på Jones Lang Lasalle.

Uppdraget omfattar både förvaltning och uthyrning av Väsby Centrum, Bålsta Centrum, Haninge Centrum samt Ica Maxi i Helsingborg med en sammanlagd yta av 100 000 kvadratmeter.

Under året har Jones Lang Lasalles retailförvaltning utökats med cirka 177 000 kvadratmeter och man förvaltar idag närmare 800 000 kvadratmeter köpcentrum och detaljhandelsyta i Sverige från Sundsvall i norr till Malmö i söder.

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige