Image
Ikano Bostad köper fastigheter i det tidigare sjukhusområdet S:t Lars i Lund.
Ikano Bostad köper fastigheter i det tidigare sjukhusområdet S:t Lars i Lund. Bild: Fojab

Ikano köper fastigheter i Lund

Transaktioner I det tidigare sjukhusområdet S:t Lars i Lund växer ett nytt bostadsområde fram. Här har Ikano Bostad förvärvat två fastigheter med möjlighet att bygga både radhus och lägenheter.
Publicerad den 14 April 2020

– Vi är väldigt glada över att ha förvärvat två fastigheter med så bra läge i Lund. I området finns det flera bevarade äldre och vackra byggnader och mycket grönska som bidrar till områdets karaktär. Det är något som vi kommer att ta tillvara i utvecklingen av området, säger Maria Hagman, bostadsutvecklingschef syd/väst på Ikano Bostad.

Området genomgår sedan några år tillbaka en övergång från tidigare sjukhusområde från förra sekelskiftet till en modern, levande stadsdel med bostäder för olika målgrupper, skolor och förskolor, arbetsplatser och närservice.

Det kommer att vara enkelt att välja bort bilen för områdets invånare. Drygt en kilometer bort är det planerat för en ny pågatågsstation som står klar år 2024 och med cykel tar sig de boende snabbt in till centrala Lund via bron över Höje å. Även en cykelväg till Malmö passerar genom området.
– S:t Lars växer allt mer fram och när allt står klart kommer det att vara ett område där det är enkelt att få ihop vardagen oavsett om man är en familj med barn eller studerande på universitet, säger Maria Hagman.

Ikano Bostad tillträdde fastigheterna den 4 mars från Sveareal och Scius Partners. Totalt kommer Ikano Bostad att bygga cirka 400 bostäder, både småhus och bostadsrätter, i flera etapper. Produktionsstart är planerat till 2022/2023. Området kommer att utvecklas tillsammans med Nyfosa som äger den angränsande fastigheten.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige