Image

Idrott, bostäder och trav i ny jättestadsdel

STADSUTVECKLING Stockholms Stad, IF Brommapojkarna och Solvalla planerar en gemensam satsning på en ny stadsdel i Bromma. Det kommer att skapas 3 500 lägenheter och cirka 75 000 kvadratmeter kommersiella ytor samt en ny sportarena, en idrottsakademi, världens modernaste travanläggning samt hotell- konferensverksamhet. Den nya anläggningen kommer att finansieras genom Solvallas markområde.
Publicerad den 1 December 2008

I samband med att Stockholms Travsällskap och IF Brommapojkarna under våren lanserade sitt förslag till att skapa \″Framtidens mötesplats\″ initierade staden tillsammans med Stockholms Travsällskap en utredning för att omlokalisera Solvalla travbana till stadens mark nordväst om Bromma Flygplats.

Utredningen visar att det fungerar mycket bra att omlokalisera Solvalla och skapa en unik mötesplats med fokus på ungdomsidrott, utbildning och hästsport. Planen är att bygga en modern sportarena, en idrottsakademi, världens modernaste travanläggning samt hotell- konferensverksamhet på området.

Genom denna satsning frigörs mark som passar bra för bostäder. Stockholm växer och fler bostäder behövs kontinuerligt. De nya bostäderna blir en naturlig del av områdets övriga utveckling med bland annat det nya bostadsområdet Annedal och de förbättrade kommunikationerna via Tvärbanans nya dragning.

- Förslaget binder ihop den nya stadsdelen med det påbörjade Annedalsområdet och skapar en attraktiv miljö för boende och möten invid Bällstaån, säger Kristina Alvendal, Stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms Stad.

Den planerade idrottsakademin innebär att Stockholms ungdomar får en möjlighet att kombinera utbildning och idrottsutövande. Behovet av anläggningar för ungdomsidrott och träning är stort, både i Västerort och i övriga Stockholm.

- Satsningen ligger helt rätt i tiden och är precis vad Stockholm behöver, att det skapas träningsmöjligheter för stadens barn- och ungdomar. Även att Solvalla och Brommapojkarna kan samverka för att bygga nya fantastiska arenor på stadens mark är mycket glädjande, säger Madeleine Sjöstedt, Kultur- och idrottsborgarråd, Stockholms Stad.

IF Brommapojkarna saknar idag träningsmöjligheter för klubbens breda ungdomsverksamhet samt representationslag. IF Brommapojkarna är därför i behov av en modern anläggning och arena för både ungdomar, damer och herrar.

- För att kunna bibehålla och utveckla både den viktiga och breda ungdomsverksamheten och våra elitlag, är en modern och ny anläggning med effektiva träningsmöjligheter en nödvändighet. Samtidigt kommer Idrottsakademin ge oss möjlighet att behålla våra talanger på hemorten och skapa bättre möjligheter för morgondagens stjärnor, säger Ola Danhard, klubbdirektör, IF Brommapojkarna.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige