Image

HSB bygger för unga i Tuve

BYGG I dag tas första spadtaget som en symbolisk byggstart för Västra Tuve. Första tjing på lägenhetskontrakt får de yngre bospararna i HSB Göteborg.
Publicerad den 26 Augusti 2009

- Bostadsbristen bland våra ungdomar är allas vårt ansvar och därför satsar vi på att bygga mycket yteffektiva och planflexibla lägenheter. Tanken är att även par ska kunna bo i dessa mindre lägenheter, vilket är ett sätt att komma ner i boendekostnad, säger Lars-Göran Andersson, vd på HSB Göteborg.

Varje år förmedlar HSB Göteborg närmare 100 hyreslägenheter till sina unga bosparare. Ytterligare 50 nya hyresrätter i Västra Tuve ger ännu fler unga en chans att starta en egen boendekarriär. Intresset för både hyres- och bostadsrätter som ska byggas i Tuve är mycket stort. Över 1 000 personer har redan anmält sig.

- Vi tror starkt på Tuve och är glada att få vara med och utveckla stadsdelen med nya moderna bostäder. Med sin vackra natur, promenadavstånd till Tuve torg med affärer, vårdcentral och skolor finns alla förutsättningar för att skapa det goda boendet och värna social samvaro, säger Lars-Göran Andersson.

I första etappen byggs två punkthus med 51 hyresrätter vid den lummiga kullen väster om Tuve centrum. Därefter planeras ytterligare fem hus. Sammanlagt kommer 190 hyres- och bostadsrätter att byggas. Området ligger i en vacker vitsippebacke med bästa solläge och detta har arkitektbyrån Malmström & Edström Arkitektkontor AB utnyttjat maximalt.

- Vi vet att har man väl flyttat till Tuve, flyttar man helst inte härifrån. Förhoppningen från vårt håll är att vi nu ska tillföra ett komplement till det befintliga bostadsutbudet med små hyreslägenheter för unga, lättskötta lägenheter i hus med hiss för äldre och en rejäl blandning av storlekar i de kommande bostadsrättsetapperna, säger Lars-Göran Andersson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige