Image

Hon blir ny vd för Humlegården

Karriär Anneli Jansson, närmast Nordenansvarig på Grosvenor, blir ny vd för Humlegården. Hon tillträder den 7 november.
Publicerad den 26 Augusti 2016
Anneli Jansson. Bild: Jonas Eriksson
Anneli Jansson. Anna-Karin Hag. Bild: Lars Clason
Anna-Karin Hag.

Jansson efterträder Per-Arne Rudbert som lämnar Humlegården nu i augusti 2016 efter 17 år som vd för bolaget.

Anneli Jansson har en gedigen bakgrund inom fastighetsbranschen, från investeringar och finans till uthyrning, handel och stadsutveckling. Hon är född 1974 och har en lantmäteriexamen från KTH.

Anneli Jansson arbetar i dag som ansvarig för Grosvenor Fund Managements nordiska verksamhet där hon varit verksam sedan 2012. Under sin tid i bolaget har hon byggt upp organisationen och drivit en stark utökning av portföljen. Dessförinnan har hon arbetat på KF Fastigheter, Vision & Resurs Fastighetsutveckling, Ernst & Young och AGL.
Jansson är även bland annat styrelseledamot i RICS i Sverige (Royal Institution of Chartered Surveyors).

Humlegården Fastigheter har haft en mycket positiv utveckling under många år och har i dag en mycket stabil och stark position. 2015 gjorde bolaget sitt bästa resultat hittills. Humlegårdens uttalade fokus på arkitektur och hållbarhet kvarstår, liksom målsättningen att utöka fastighetstillgångarna, från dagens cirka 17 miljarder till 20 miljarder år 2020.

– Anneli Jansson har mycket stor erfarenhet från fastighetsbranschen och har visat en stark förmåga att driva utveckling och expansion. Vi tror också att hennes ledarskap kommer att passa vår organisation. Med Anneli Jansson får Humlegården en vd som kan ta bolaget till nästa nivå, säger Tomas Eriksson, styrelseordförande i Humlegården Fastigheter AB.

Humlegårdens nuvarande ekonomi- och finanschef, Anna-Karin Hag, har utsetts till tillförordnad vd med start i september. Anna-Karin Hag har arbetat på Humlegården Fastigheter sedan 2015 och har tidigare arbetat som CFO på John Mattson Fastighets AB. Hon har dessförinnan varit verksam på Vasakronan/AP Fastigheter och på PWC Corporate Finance.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Övervägande röd september – SBB återhämtade sig starkt

Lista Merparten av fastighetsbolagen fortsatte att backa på börsen under september månad, men pressade SBB gjorde en stark vändning på slutet och var ett av bolagen som ökade mest under månaden. Här presenterar Fastighetssverige en lista över bolagens prestation under årets nionde månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige