Image
Klara City View sett från Klara Sjö.

Nya bilderna på Klara City View

Bygg/Arkitektur Nu står det klart att det danska arkitektkontoret Dorte Mandrup har valts som samarbetspartner i det fortsatta arbetet med en ny kontorsbyggnad i ett av Stockholms mest centrala lägen. Projektet Klara City View innehåller kommersiella lokaler om 15 000 kvadratmeter som ger ett tillskott på nya arbetsplatser och en ny attraktiv stadsmiljö intill Centralstationen och Stockholm Waterfront.


Humlegården i grönska.

Humlegården lanserar ramverk för hållbarhetslänkad finansiering

Ekonomi/Finansiering Nu tar Humlegården nästa steg i gröna obligationer genom lanseringen av ett nytt ramverk där finansieringen kopplas till bolagets långsiktiga mål om klimatneutralitet. Ramverket erbjuder investerare möjligheten att bidra till Humlegårdens arbete med att reducera utsläpp och nå klimatneutralitet i hela verksamheten senast år 2045.


Anders Grånäs blir ny styrelseordförande och Susanne Bäsk samt Hans Ljungkvist valdes in som nya styrelseledamöter.

Humlegårdens styrelse får nya ansikten

Bolag I samband med Humlegårdens bolagsstämma i mars 2023 utsågs Anders Grånäs till ny styrelseordförande och Susanne Bäsk samt Hans Ljungkvist valdes in som nya styrelseledamöter.


Sabina Jonestrand.

Sabina Jonestrand utses till hållbarhetsansvarig på Humlegården

Bolag För uppdraget att ansvara för den fortsätta utvecklingen av Humlegårdens hållbarhetsarbete har nu Sabina Jonestrand rekryterats till rollen som hållbarhetsansvarig. Hon tillträder i juni 2023.


Ambitionen med Brunswicks nya kontor på Brunnsgatan är att skapa en plats där alla bolag i koncernen kan samlas vid behov, House of Brunswick.

Humlegården hyr ut till Brunswick Real Estate

Uthyrning Den nordiska fastighetsinvesteraren Brunswick ville skapa en mötesplats, House of Brunswick. Valet föll på Humlegården Fastigheter och en lokal om cirka 1 600 kvm på Brunnsgatan 2 i Stockholm.


Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Oscar Properties i blåsväder – igen

Ekonomi/Finansiering Den 13:e mars lämnades det in en stämningsansökan mot Oscar Properties av fastighetsbolaget Strået, ett tidigare dotterbolag till koncernen. Det var först en vecka senare, igår måndag som nyhetsbyrån Siren gick ut med att Strået nu kräver tio miljoner kronor för de fordringar som de anser att Oscar Properties har till bolaget. Fastighetssverige har tittat närmre på den stämningsansökan som lämnats in.


Anneli Jansson, vd för Humlegården.

Standard & Poor’s stärker Humlegårdens betyg

Bolag Humlegårdens rating, BBB+, har bekräftats av Standard & Poor’s som också stärker betyget från stable outlook till positive outlook. Utöver Humlegården har endast ett fastighetsbolag i Europa erhållit en höjd rating de senaste 12 månaderna.


Henrik Olausson, vd för Palats och en av grundarna.

Palats tar plats bland jättarna

Energi/miljö I en tid när det pratas mycket om återbruk och cirkularitet har ett litet företag från Chalmers utvecklat en plattform för inventering inom området. Fastighetssverige har pratat med en av grundarna, tillika vd, Henrik Olausson.
– Vi har samarbeten med flera stora företag och organisationer inom bygg- och fastighetsbranschen, både som kunder och som partners.


Till vänster syns Hammarbyvägen omvandlad enligt planförslaget. Det nya torget markeras med ett högt hus och det byggs en ny bro över Hammarbyvägen till höger i bild. Till höger syns Hammarbyvägen omvandlad till stadsgata enligt planförslaget.

Så förändras storsatsningen vid Hammarbyhöjden

Bygg/Arkitektur Den ursprungliga planen var att utveckla Sjöstadshöjden med bland annat nästan 5 000 nya arbetsplatser, hotell och cirka 500 bostäder – efter genomfört samråd rekommenderar dock stadsbyggnadskontoret ett antal minskningar i projektet. Fastighetssverige berättar mer.


Från vänster: Sanna Sultan och Katja Hansen.

Humlegården rekryterar nya chefer

Karriär Humlegården stärker teamet med två nya kund- och affärsområdeschefer. Katja Hansen och Sanna Sultan har båda lång erfarenhet från fastighetsbranschen. Katja Hansen tillträdde sin tjänst den 1 januari och Sanna Sultan ansluter den 3 april 2023.


Fredrik Lantz.

Humlegården utser Fredrik Lantz till fastighets- och uthyrningschef

Bolag Humlegården stärker bolaget ytterligare genom rekryteringen av Fredrik Lantz, som tillträder rollen som fastighets- och uthyrningschef på Humlegården och samtidigt tar plats i företagsledningen.


Collector flyttar in hos Humlegården på Linnégatan i Stockholm.

Collector Bank hyr hos Humlegården på Linnégatan i Stockholm

Uthyrning Collector Bank sökte nya lokaler för bolagets Stockholmskontor. Valet föll på Humlegården Fastigheter och ett kontor om 825 kvm på Linnégatan 2 med inflyttning i november 2022.


Svea Solars HR-chef Hanna Mannberg.

Humlegården hyr ut 3 000 kvadratmeter till solcellsbolag

Uthyrning Intresset för Humlegårdens satsning Norra Station är stort och bland de kunder som flyttat in återfinns Svea Solar, en av Europas största aktörer inom solenergi och solceller. Här har bolaget etablerat sitt huvudkontor i lokaler om cirka 3 000 kvadratmeter.


John Forselius.

John Forselius till Humlegården

Bolag Den 1 oktober 2022 tillträder John Forselius rollen som Asset Manager med huvudansvar för Humlegårdens fastighetsbestånd. Han har lång erfarenhet inom fastighetsbranschen och har de senaste åren varit verksam som interimskonsult.


Enjoy Bazaar öppnar på Engelbrektsplan i Stockholm.

Stjärnkrögare öppnar nytt hos Humlegården

Uthyrning Nya restaurangkonceptet Enjoy Bazaar har slagit upp sina portar på Engelbrektsplan i Stockholm. Bakom den innovativa satsningen står den välrenommerade krögarduon Daniel Höglander och Niclas Jönsson.


Anneli Jansson.

Humlegården: Goda förutsättningar för bra affärer

Bolag Under det första halvåret bibehåller Humlegården en fortsatt positiv och stabil utveckling. Under perioden har bolaget erhållit starka ratings från både Moody’s och Standard & Poor’s, båda med stabila utsikter.


Jennie Hahmann Håkanson.

Humlegården inför ny roll – Jennie Hahmann Håkanson utses till tjänstedesigner

Bolag Humlegården har ett stort fokus på att utveckla erbjudandet och möta kundernas efterfrågan på ökad service och nya tjänster. Nu tas ett nytt steg i detta arbete genom rekryteringen av Jennie Hahmann Håkanson, som tillträder en ny roll med ansvar för utvecklingen av Humlegårdens tjänsteerbjudande och kundupplevelse. Hon ansluter till Humlegården den 15 augusti 2022 och kommer närmast från coworkingbolaget Convendum.


Humlegården rekryterar chef från Kungsleden

Bolag Stärker verksamheten med nyckelrekrytering.


Anneli Jansson, vd för Humlegården.

Humlegården inleder året starkt

Bolag När det första kvartalet summeras visar Humlegården en fortsatt positiv och stabil utveckling. Förvaltningsresultatet ökar tvåsiffrigt och även driftöverskottet i jämförbart bestånd växer stadigt. Under perioden har Humlegården även erhållit starka ratings från både Moody’s och Standard & Poor’s.


Wolt Market kommer till Sverige – öppnar hos Humlegården.

Wolt Market etablerar sig i Sverige

Uthyrning Wolt Market har tecknat avtal med Humlegården Fastigheter för den första etableringen av Wolt Market i Sverige. Platsen är Solna strand, där bolaget hyr lokaler om 500 kvadratmeter. Wolt Market är en så kallad dark store, en fysisk butik för e-handel, där livsmedel beställs via app. Premiären äger rum den 5 april 2022.