Image
Åsa Röhs och Lars Hallqvist.

Åsa Röhs och Lars Hallkvist tar plats i Humlegårdens styrelse

Bolag I samband med Humlegårdens bolagsstämma i april 2024 valdes Åsa Röhs och Lars Hallkvist in som nya styrelseledamöter.


Humlegården hyr ut cirka 700 kvadratmeter till Nordic Wellness i Solna strand.

Nytt Nordic Wellness-gym i Humlegårdens Solna strand

Uthyrning I Solna strand etablerar sig nu träningskedjan Nordic Wellness. Anläggningen slår upp portarna på Torggatan 8 under april 2024.


Anneli Jansson.

Anneli Jansson tar plats i Wihlborgs styrelse

Bolag Anneli Jansson, vd för Humlegården Fastigheter, föreslås som ny ledamot av Wihlborgs Fastigheters styrelse inför årsstämman i april.


Humlegården har invigt sitt nya kontor Origo.

Humlegården öppnar kontoret Origo – med inspiration från hotellvärlden

Bolag Nu öppnar Humlegården Fastigheter portarna till det nya flaggskeppet Origo, beläget i mötet mellan Sundbyberg och Solna. Bolaget satsar på att sätta en ny standard för framtiden i form av flexibla kontor som ska tillgodose dagens höga förväntningar på att kombinera produktivitet, inspiration och trivsel. I huset finns även Bistro Victor och Origo Top Bar.


Humlegårdens satsning i Solna innehåller 350 nya bostäder och en ny kontorsbyggnad på 20 000 kvadratmeter. Planen ska nu granskas.

Humlegårdens stora Solna-satsning till granskning

Bygg/Arkitektur 350 bostäder och en ny kontorsbyggnad på 20 000 kvadratmeter kommer närmare förverkligande. Fastighetssverige berättar mer.


Humlegården presenterar stabilt resultat efter tredje kvartalet.

Humlegården presenterar stabilt resultat efter tredje kvartalet

Bolag Humlegården bibehåller en robust finansiell position och en fortsatt positiv utveckling av resultatet när det tredje kvartalet summeras. Både förvaltningsresultatet och hyresintäkterna ökar. Dock minskar nettouthyrningen.


Laleh Khosravi Skoog, ny fastighetschef på Samhall.

Laleh Khosravi-Skoog ny fastighetschef på Samhall

Bolag Laleh Khosravi-Skoog blir ny fastighetschef på Samhall AB. Samtidigt samlas bolagets fastighetsförvaltning i en central organisation.


Hovslagargatan 3.

Cederquist förlänger och utökar hos Humlegården

Uthyrning Advokatfirman Cederquist har valt att förlänga hyreskontraktet avseende kontor på Hovslagargatan 3 i Stockholm. Bolaget kommer även att utöka lokalerna, som nu sträcker sig över cirka 3 900 kvadratmeter.


Norra Station.

Humlegården välkomnar restaurangduo till Norra Station

Uthyrning Under våren 2024 öppnar Stockholmskrogarna Restaurang ART och Din-Din Club nya verksamheter i Humlegårdens satsning kvarteret Norra Station vid Norra Stationsgatan i Hagastaden.


Fredrik Sandell lämnar Humlegården för en ny tjänst på Rikshem.

Rikshem plockar finanschef från Humlegården

Karriär Fredrik Sandell blir ny finanschef på Rikshem. Han kommer närmast från fastighetsbolaget Humlegården, där han varit finansansvarig. Fredrik Sandell tillträder sin nya tjänst i oktober 2023 och ersätter Christina Fernström som varit bolagets finanschef under fyra år.


Anneli Jansson, vd Humlegården.

Humlegården bibehåller finansiell styrka

Bolag Humlegårdens position är fortsatt stabil med en stark finansiell ställning är och ytterligare framflyttade positionerna när det gäller arbetet med hållbar finansiering. Detta visar bolagets delårsrapport.


Solna Banvakten 1.

Humlegården förvärvar fastighet i Hagalund

Bolag Humlegården har förvärvat kontorsfastigheten Solna Banvakten 1 på Industrivägen 18–20 i Hagalunds arbetsplatsområde i Solna. Säljare är Miele Aktiebolag. Genom tillskottet stärker Humlegården sitt kluster i stadsdelen, som kommer att genomgå en omfattande utveckling i samband med etableringen av en ny tunnelbanestation i området.


Klara City View sett från Klara Sjö.

Nya bilderna på Klara City View

Bygg/Arkitektur Nu står det klart att det danska arkitektkontoret Dorte Mandrup har valts som samarbetspartner i det fortsatta arbetet med en ny kontorsbyggnad i ett av Stockholms mest centrala lägen. Projektet Klara City View innehåller kommersiella lokaler om 15 000 kvadratmeter som ger ett tillskott på nya arbetsplatser och en ny attraktiv stadsmiljö intill Centralstationen och Stockholm Waterfront.


Humlegården i grönska.

Humlegården lanserar ramverk för hållbarhetslänkad finansiering

Ekonomi/Finansiering Nu tar Humlegården nästa steg i gröna obligationer genom lanseringen av ett nytt ramverk där finansieringen kopplas till bolagets långsiktiga mål om klimatneutralitet. Ramverket erbjuder investerare möjligheten att bidra till Humlegårdens arbete med att reducera utsläpp och nå klimatneutralitet i hela verksamheten senast år 2045.


Anders Grånäs blir ny styrelseordförande och Susanne Bäsk samt Hans Ljungkvist valdes in som nya styrelseledamöter.

Humlegårdens styrelse får nya ansikten

Bolag I samband med Humlegårdens bolagsstämma i mars 2023 utsågs Anders Grånäs till ny styrelseordförande och Susanne Bäsk samt Hans Ljungkvist valdes in som nya styrelseledamöter.


Sabina Jonestrand.

Sabina Jonestrand utses till hållbarhetsansvarig på Humlegården

Bolag För uppdraget att ansvara för den fortsätta utvecklingen av Humlegårdens hållbarhetsarbete har nu Sabina Jonestrand rekryterats till rollen som hållbarhetsansvarig. Hon tillträder i juni 2023.


Ambitionen med Brunswicks nya kontor på Brunnsgatan är att skapa en plats där alla bolag i koncernen kan samlas vid behov, House of Brunswick.

Humlegården hyr ut till Brunswick Real Estate

Uthyrning Den nordiska fastighetsinvesteraren Brunswick ville skapa en mötesplats, House of Brunswick. Valet föll på Humlegården Fastigheter och en lokal om cirka 1 600 kvm på Brunnsgatan 2 i Stockholm.


Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

Oscar Properties i blåsväder – igen

Ekonomi/Finansiering Den 13:e mars lämnades det in en stämningsansökan mot Oscar Properties av fastighetsbolaget Strået, ett tidigare dotterbolag till koncernen. Det var först en vecka senare, igår måndag som nyhetsbyrån Siren gick ut med att Strået nu kräver tio miljoner kronor för de fordringar som de anser att Oscar Properties har till bolaget. Fastighetssverige har tittat närmre på den stämningsansökan som lämnats in.


Anneli Jansson, vd för Humlegården.

Standard & Poor’s stärker Humlegårdens betyg

Bolag Humlegårdens rating, BBB+, har bekräftats av Standard & Poor’s som också stärker betyget från stable outlook till positive outlook. Utöver Humlegården har endast ett fastighetsbolag i Europa erhållit en höjd rating de senaste 12 månaderna.


Henrik Olausson, vd för Palats och en av grundarna.

Palats tar plats bland jättarna

Energi/miljö I en tid när det pratas mycket om återbruk och cirkularitet har ett litet företag från Chalmers utvecklat en plattform för inventering inom området. Fastighetssverige har pratat med en av grundarna, tillika vd, Henrik Olausson.
– Vi har samarbeten med flera stora företag och organisationer inom bygg- och fastighetsbranschen, både som kunder och som partners.