Image
Solna Banvakten 1.
Solna Banvakten 1. Bild: Lars Clason

Humlegården förvärvar fastighet i Hagalund

Bolag Humlegården har förvärvat kontorsfastigheten Solna Banvakten 1 på Industrivägen 18–20 i Hagalunds arbetsplatsområde i Solna. Säljare är Miele Aktiebolag. Genom tillskottet stärker Humlegården sitt kluster i stadsdelen, som kommer att genomgå en omfattande utveckling i samband med etableringen av en ny tunnelbanestation i området.
Publicerad den 11 Juli 2023

Humlegården utökar nu beståndet genom förvärvet, som har en uthyrningsbar yta om cirka 4 900 kvadratmeter. Här kommer Humlegården att erbjuda kontor och lagerytor från hösten 2024.

Just nu pågår utbyggnaden av tunnelbanans Gröna linje, som förlängs från Odenplan till Arenastaden. I samband med detta etableras en ny tunnelbanestation, Södra Hagalund, med en uppgång mitt i Humlegårdens kluster. Trafikstart beräknas ske 2028. Utbyggnaden av tunnelbanan är startskottet för en omfattande utveckling av stadsdelen. Här har Solna stad och Humlegården tillsammans med övriga fastighetsägare i området tagit initiativ till en satsning som ska skapa flera kvarter med bostäder, arbetsplatser samt kultur, handel och servicefunktioner. Utvecklingen sker etappvis och sträcker sig över en lång period. Nu pågår arbetet med den första detaljplanen i området, som är belägen strax intill den kommande tunnelbanestationen.

Fastigheten tillträds den 30 augusti 2023. Advokatfirman Kane har varit köparens juridiska ombud. Humlegården har kommit överens med säljaren om att inte offentliggöra köpeskillingen och det underliggande fastighetsvärdet i försäljningen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige