Image

Heba köper i Tullinge

Transaktioner Wästbygg Gruppen säljer, genom en forward funding-affär, 155 ungdomslägenheter i Tullinge till Heba.
Publicerad den 13 December 2016
Heba köper av Wästbygg i Tullinge. Bild: Wästbygg
Heba köper av Wästbygg i Tullinge.

Heba förvärvar samtliga aktier i bolaget Tullinge Ungdomsbostäder AB som innehar tomträtten för fastigheten och som tecknar ett totalentreprenadavtal med Wästbygg för uppförandet av bostäderna.

Den planerade byggnationen består av två byggnader med totalt 155 lägenheter och 52 parkeringsplatser. Byggnaderna är i fem våningsplan och omfattar totalt 5 275 kvadratmeter bostadsarea.

Villkor för tillträde enligt aktieöverlåtelseavtalet är att bygglov har erhållits och att upphandling av entreprenör har ägt rum, vilket bedöms ske under första kvartalet 2017. Färdigställande av totalentreprenaden planeras ske i oktober 2018. Värdet på affären inklusive ersättning för totalentreprenaden uppgår till cirka 216 miljoner kronor. Betalningen sker enligt lyftplan vartefter byggprojektet fortskrider. Förvärvet kommer att lånefinansieras.

– Förvärvet av ungdomsbostäderna i Tullinge innebär att vi utökar vår verksamhet i närheten av universitets- och sjukhusområdet i Flemingsberg. Heba äger sedan tidigare 380 lägenheter i Huddinge. Under sommaren 2017 tillträder vi ett pågående byggprojekt med 184 nya lägenheter i Flemingsbergsdalen. Den aktuella fastigheten i Tullinge ligger på 7 minuters promenadavstånd från Tullinge pendeltågstation och sex minuters cykelavstånd från Södertörns Högskola, säger Hebas vd Lennart Karlsson.

– Det känns mycket positivt att genomföra denna affär med Heba och att vi nu kan påbörja ytterligare ett bostadsprojekt där lägenheterna öronmärks för unga. Under 2016 har vi avslutat byggandet av nästan 650 student- och ungdomslägenheter i Stockholmsregionen. Dessutom har vi markanvisningar i vår portfölj för ytterligare bostäder för unga vuxna, där arbetet med detaljplanerna pågår, säger Pero Popovski, vd för Wästbygg Projektutveckling Stockholm.

Rådgivare till Wästbygg har varit Bernström & Partner samt Vinge Advokatbyrå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De har suttit längst på vd-stolen

Lista Rekryteringarna till vd-stolarna som skedde mellan 2016-2019 verkar fortfarande hålla. Fastighetssverige har kartlagt hur länge vd:arna har haft sina uppdrag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige