Image

Här är de mest attraktiva städerna i Europa

Sverige Berlin toppar listan över Europas mest attraktiva fastighetsmarknader i PWC:s rapport Emerging trends in real estate. Stockholm tappar från 9:e till 15:e plats. Rapporten visar ett dramatiskt ökande intresse för marknader som är under återhämtning.
Publicerad den 3 Februari 2015

Rapporten visar dramatiskt ökad populäritet för investeringar i Madrid, Aten, Birmingham, Amsterdam och Lissabon som samtliga klättrar rejält i ranking.

Hårdare konkurrens och brist på lämpliga investeringsobjekt har resulterat i att investerare nu tittar på ”andrastäder”, sekundära tillgångar och fastigheter med utvecklingsmöjligheter. Samtidigt som exempelvis London tappat fem placeringar i rankingen klättrar städer som Aten och Lissabon rejält i årets ranking.

- Trots hög ekonomisk osäkerhet i Europa visar rapporten att fastighetsmarknaden är attraktiv och att den fortsätter attrahera investeringar. Det största problemet enligt investerarna själva är en brist på objekt. Något som till och med anses vara en större utmaning än regleringar och finansieringskostnader, säger Robert Fonovich, branschansvarig för Real Estate på PWC Sverige.

Under 2015 kommer Stockholms fastighetsmarknad att gynnas av en relativt stark tillväxt som ligger väl över snittet i euroområdet och fortfarande vara på radarn för många internationella aktörer.

- Inhemsk efterfrågan driver den svenska ekonomin vilket bland annat lett till en hög byggaktivitet inom bostadssegmentet, säger Robert Fonovich.

Marknaden i Stockholm präglas av en stabil kommersiell fastighetsmarknad, låga vakansgrader och stigande hyror. Stockholm har dock tappat från 9:e till 15:e plats i PWC:s ranking.

De tio mest attraktiva städerna för fastighetsinvesteringar i Europa
1 Berlin (4)
2 Dublin (2)
3 Madrid (19)
4 Hamburg (3)
5 Aten (28)
6 Birmingham (20)
7 Köpenhamn (8)
8 Amsterdam (25)
9 Lissabon (26)
10 London (5)
15 Stockholm (9)

Källa: PWC - Emerging trends in real estate.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige