Image

Grönt ljus för fastigheter på Sorgenfri

Bygg/Arkitektur Byggandet av det nya bostadsområdet på Sorgenfri fortsätter. Nu har Malmö stads tekniska nämnd godkänt avtal med Lifra och Skanska, som ger staden ytterligare 57 hyresrätter och ett områdesgemensamt parkeringshus med kontor och butikslokaler.
Publicerad den 22 September 2016
Parkeringshuset i Sorgenfri med bostäder mot Linjetregatan. Vy från Industrigatan. Bild: Visualisera / Möller Arkitekter (Lifra)
Parkeringshuset i Sorgenfri med bostäder mot Linjetregatan. Vy från Industrigatan.

– Att P-huset nu byggstartas känns bra, eftersom många av de övriga projekten i området är beroende av det. Kvarteret kommer att bli en knutpunkt i Sorgenfri, med parkering, bilpool och andra slags servicefunktioner, säger Stina Räftegård, Malmö stads projektledare för kvarteret Spårvägen/Sorgenfri.

I det nya stadskvarteret Omnibussen, intill Industrigatan, kommer Lifra uppföra ett områdesgemensamt parkeringshus som även rymmer kontor, butikslokaler och 17 nybyggda hyresrätter mot den nya Linjetregatan. P-huset kommer att serva omkringliggande fastigheter i området och erbjuda parkering för allmänheten. Den färdiga byggnaden beräknas rymma cirka 100 nya arbetstillfällen.

– Vi är glada att ha fått förtroendet att uppföra en multibyggnad med garage, hyreslägenheter och kommersiella ytor i den nya del av Sorgenfri som nu växer fram, säger Anders Fransson, vd för Lifra.

Längre upp mot S:t Knuts väg, i det nya kvarteret Spårvagnen, kommer Skanska bygga ett bostadshus med 40 lägenheter, samtliga hyresrätter.

De nya stadskvarter som nu börjat ta form intill de gamla bussgaragen på Sorgenfri, mellan Industrigatan, Zenithgatan, Celsiusgatan och Nobelvägen, kommer rymma drygt 800 nya bostäder. Området blir en länk mellan centrala och östra Malmö och utgör första etappen av en planerad omvandling av de norra delarna inom stadsdelen Sorgenfri, från gammalt industriområde till ett modernt, grönt bostadsområde.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige