Image

Göteborgare protesterar mot lyxhotellbygge

HOTELL Nu protesterar en del göteborgare mot lyxhotellbygget vid Drottningtorget i Göteborg. I morgon klockan 18.30 hålls ett diskussionsmöte i stadsbyggnadskontorets informationssal.
Publicerad den 3 Mars 2008

Planerna på att bygga om centralposthuset till ett lyxhotell är långt gångna, och man vill bland annat bygga till två torn, vilket skulle innebära en stor förändring i stadsbilden.

Gruppen Rädda Posthuset protesterar mot detta genom en uppropslista.
– Det är inte hotellplanerna i sig som är problemet, det är en bra idé. Det är de två höghusen som kommer förstöra områdets karaktär, säger bebyggelseantikvarie Torbjörn Lindstedt till tidningen Punkt SE.

Byggnaderna ska bli 13 respektive 15 våningar höga och kommer att synas tydligt från Stora hamnkanalen och Trädgårdsföreningen.
– På en sådan värdefull fastighet som Posthuset måste tillbyggnaden vara underordnad i skala för att inte dominera helhetsintrycket. De här två höghusen leder uppmärksamheten bort från originalbyggnaden, säger Lindstedt till Punkt SE.

Detaljplanen finns just nu utställd på Stadsbyggnadskontoret och fram till den 11 mars kan man lämna skriftliga synpunkter.
Enligt Torbjörn Lindstedt riskerar värdefullt kulturarv att gå förlorat om de två höghusen byggs.
– Trenden i Göteborg är tydlig. Insikten om värdet av historiska stadsmiljöer och byggnader blir allt sämre.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige