Image

Fortsatt stormigt kring HSB Malmö

BOLAG Det stormar kring HSB Malmö. Den föreslagna nya ordföranden Lennart Haglund hoppade av bara ett par dagar innan han skulle väljas. Och på föreningsstämman i helgen röstade stämman mot sina revisorers förslag – och valde att inte bevilja ansvarsfrihet för HSB Malmös före detta ordförande Alf Gustavsson och dess före detta vd Lars Danielsson. I stället för Lennart Haglund valdes Claes Caroli till ny ordförande. Caroli börjar med att öppna för en skadeståndstalan mot duon Gustavsson/Danielsson.
Publicerad den 28 April 2008

I förra veckan meddelade valberedningens ordförandeförslag, bankmannen Lennart Haglund att han inte längre kandiderade till posten.
I stället föreslogs Claes Caroli, utredningschef i försäkringsbranschen och ordförande i HSB:s bostadsrättsförening Näset, till ny ordförande.

- Vi tror att det är ett bra val. Claes Caroli har en bra bakgrund i vår organisation, säger Ingela Persson i valberedningen.
Caroli har en jur. kand i botten och har också varit polis.
Föreningsstämman valde i helgen Caroli till ny ordförande.

Däremot röstade stämman mot att ge ansvarsfrihet till den förre vd:n Lars Danielsson och den förre styrelseordföranden Alf Gustavsson.

Tidigare i år protesterade stora delar av styrelsen mot ett avtal som Gustavsson hade skrivit med Danielsson. Det slutade med att båda lämnade sina uppdrag.

På stämman förklarade revisorn Peter Sjöberg från Ernst & Young, som ansvarat för revisionen av HSB Malmö, att han inte kunnat finna någon betydande skada i föreningen eller se vare sig uppsåt eller vårdslöshet, och föreslog därför ansvarsfrihet till hela styrelsen.

Förutom Danielsson och Gustavsson beviljades hela styrelsen ansvarsfrihet.
- Det här öppnar en möjlighet att föra en skadeståndstalan om man anser att personerna har skadat föreningen, säger den nyblivne ordföranden Claes Caroli till SR Malmö.

Det nya HSB Malmö ska präglas av öppenhet och samverkan, säger han.
- Det är det ansvar vi har mot våra medlemmar, att de hela tiden ska kunna veta vad som händer inom styrelsen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige