Image

Ny skånsk HSB-skandal

AFFÄRER Nu avslöjas en ny skånsk HSB-skandal. En bostadsrättsförening stod i flera år för elkostnaderna för en restaurang som ägdes och drevs av brorsonen till föreningens ordförande – som var Ulf Nordström, vd för hela HSB Nordvästra Skåne.
Publicerad den 9 Juni 2008

Tidningen Fokus skriver om de nya tveksamheterna inom HSB.

När bostadsområdet Treudden i Helsingborg stod klart 1998 öppnade två restauranger i området.

Ulf Nordström var mellan 1999 och 2003 ordförande i BRF Treudden, parallellt med jobbet som vd för HSB Nordvästra Skåne.

Hans brorson ägde och drev en av restaurangerna. Först efter sex år upptäckte bostadsrättsföreningen att den hela tiden hade stått för restaurangernas elkostnader.

Först i slutet av förra året fick föreningen ut 546 000 kronor från HSB för förlorade intäkter för restaurangerna.
– Vi har rett ut allt runt detta och skrivit en uppgörelse och tagit i hand. Att vi hade missat att debitera elkostnaden fick jag klart för mig först våren 2006. Vår förvaltning hade inte uppmärksammat det, säger Ulf Nordström till tidningen Fokus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige