Image

Storbråk i HSB Malmö

POLITIK En häftig strid har blossat upp i HSB Malmös styrelse. Styrelsen har på ett minst sagt ovanligt sätt krävt sin ordförandes avgång. Det mest sannolika är nu att han får avgå vid stämman i april.
Publicerad den 14 Januari 2008

HSB Malmö med 32000 lägenheter är en bjässe på Malmös bostadsmarknad. Men nu skakas den stora organisationen av ett internt bråk. På nyårsafton ringde en styrelseledamot upp ordföranden Alf Gustavsson och krävde hans avgång.

Alf Gustavsson valdes till styrelseordförande 2005, efter några riktigt skakiga år. Kostnaderna för Turning Torso hade rusat iväg och den tidigare vd:n Johnny Örbäck, som nyligen dömdes till fängelse för grov trolöshet mot huvudman, avgick med guldkantad fallskärm. När Gustavsson valdes poängterades hans stora erfarenhet av styrelsearbete, både i företag och i bostadsrättsföreningar. Han har också ett förflutet som verkställande direktör i energisektorn.

Nu är tongångarna de helt motsatta, förutom telefonsamtalet på nyårsafton har nu även de sex övriga ledamöterna i styrelsen förklarat sitt missnöje med Gustavsson. Så här skriver man i ett pressmeddelande: De sex övriga stämmovalda ledamöterna i HSB Malmös styrelse har till ordföranden Alf Gustavsson meddelat att de saknar förtroende för honom och vill se hans avgång.
Trots att det finns meningsskiljaktigheter inom styrelsen har vi kunnat enas om hur vi ska lösa situationen fram till ordinarie stämma i april. Samtliga styrelseledamöter vill här understryka att alla i styrelsen kommer att hantera den uppkomna situationen på ett ansvarstagande sätt med våra medlemmars, kunders och övriga intressenters bästa i åtanke. Den verkställande ledningen påpekar att trots den uppkomna situationen pågår verksamheten som vanligt.
Trots detta väljer Gustavsson att sitta kvar till den ordinarie stämman i april. En inte alltför vågad gissning är att han avgår då.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige