Image

Lennart Haglund föreslås till ny ordförande i HSB Malmö

KARRIÄR Valberedningen i HSB Malmö för fram Lennart Haglund som sitt förslag till ny ordförande i organisationen. Lennart Haglund är för de flesta känd som bankmannen med många nya annorlunda tilltag, med en gedigen erfarenhet av styrelsearbete och med ett stort idrottsintresse.
Publicerad den 27 Mars 2008

När de flesta storbankerna började pensionera banktjänstemän redan vid 55 års ålder, såg Lennart Haglund en massa kompetens som kastades bort. Därför gick han ut med annons om att anställa - äldre medarbetare. Hans framfart väckte uppseende. I Malmö kom han intregrationsproblematiken nära, såg en möjlighet och öppnade ett nytt kontor på Rosengård. Där anställdes medarbetare, som tillsammans behärskar inte mindre än 14 olika språk.
- Det är ju lättare att göra affärer när kunderna begriper vad bankpersonalen talar om, förklarade Lennart Haglund.

– I HSB Malmö behöver vi en samlad kraft kring ordförandeskapet och en person med stor erfarenhet på flera områden, säger Ingela Persson, sammankallande i valberedningen. Vi har varit noga i våra val och med det förslag vi nu presenterar till fullmäktige är det vår bestämda uppfattning att HSB Malmö även framöver kan axla rollen som den stora aktör man faktiskt är i regionen.

Förutom i bankvärlden är Lennart Haglund känd som en stor vän av idrottsvärlden. Han har tidigare, och under flera år, suttit i styrelsen både för Malmö FF och Sjöbo IF och även i andra föreningar. Det blir fullmäktigeledamöterna i HSB Malmö som på föreningsstämman i april får ta ställning till om Lennart Haglund blir vald eller inte.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige