Image
Styckjunkaren 4 i Stockholm.
Styckjunkaren 4 i Stockholm. Bild: Folksamgruppen

Folksam förvärvar kontorsfastighet nära Stureplan i Stockholm

Transaktioner Folksam förvärvar fastigheten Styckjunkaren 4 i centrala Stockholm av SEB Trygg Liv. Fastigheten har ett mycket attraktivt läge på Birger Jarlsgatan 8 med närhet till Norrmalmstorg och Stureplan.
Publicerad den 15 Maj 2024

– Vi fortsätter vår strategiska och lönsamma expansion av fastighetsportföljen genom ytterligare ett förvärv mitt i vår kärnmarknad Stockholm. Fastigheten kompletterar Folksamgruppens fastighetsbestånd väl och är en fastighet som står sig stabilt i alla hyresmarknadslägen. Vårt fokus på eftertraktade kontorsfastigheter i attraktiva lägen ligger fast. När rätt tillfälle ges kommer Folksamgruppen öka sitt fastighetsbestånd ytterligare. Fastigheten kommer införlivas i vårt systematiska arbete med att säkerställa hög hållbarhetsprestanda i vårt bestånd för att nå våra klimatmål, säger Jonas Bjuggren fastighetsdirektör på Folksam.

En välbalanserad riskspridning i placeringsportföljen säkerställer en stabil avkastning även i tider av ekonomisk osäkerhet och Folksamgruppens investeringar i fastigheter bidrar till detta, menar bolaget själva.

Folksamgruppen är en av Sveriges största investerare och förvaltar cirka 600 miljarder kronor, varav nära 60 miljarder kronor i direktägda fastigheter. Totalt ansvarar Folksamgruppen för cirka 900 miljarder kronor inklusive fondförsäkringstillgångar. Kundernas pengar ska ge god avkastning samtidigt som de bidrar i omställningen till ett mer hållbart samhälle, enligt bolaget.

Folksamgruppen investerar i attraktiva fastigheter för både boende och företag, huvudsakligen i Stockholm, Göteborg och Skåne. Det är Folksam Sak som förvärvar fastigheten. I enlighet med överenskommelse med säljaren har Folksam beslutat att inte offentliggöra köpeskillingen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige