Image
Fastigheten Mentorn 1 och Folksamgruppens fastighetsdirektör Jonas Bjuggren.

Fastighetsdirektören om sin offensiva start: "Det är ingen Jonas-effekt"

Bolag Jonas Bjuggren tillträdde som ny fastighetsdirektör på Folksamgruppen i mitten av januari i år och efter bara ett halvår på posten har han hunnit sätta rejält med avtryck på marknaden efter flera offensiva affärer. För Fastighetssverige berättar han om vägen fram till den senaste mångmiljardaffären med AMF, varför bolaget varit så aktivt på marknaden under hans ledning och vad man kan förvänta sig framöver från bolaget.


Styckjunkaren 4 i Stockholm.

Folksam förvärvar kontorsfastighet nära Stureplan i Stockholm

Transaktioner Folksam förvärvar fastigheten Styckjunkaren 4 i centrala Stockholm av SEB Trygg Liv. Fastigheten har ett mycket attraktivt läge på Birger Jarlsgatan 8 med närhet till Norrmalmstorg och Stureplan.


Fastigheten Brädstapeln 13 på Kungsholmen i Stockholm och Folksamgruppens fastighetsdirektör Jonas Bjuggren.

Så ser Folksams tillväxtplaner ut efter nya tunga förvärvet

Bolag Folksam fortsätter stärka sin Stockholmportfölj genom köpet av Brädstapeln 13 på Kungsholmen. Bolagets fastighetsdirektör Jonas Bjuggren berättar för Fastighetssverige om nya förvärvet, om tillväxtplanerna i Stockholm och på Folksams övriga fokusmarknader samt ger sin bild av läget på kontorsmarknaden.


Jonas Bjuggren och fastigheten Rotundan 1 i centrala Stockholm som Folksam förvärvad i början av 2023.

"Branschen utmanas på ett sätt som inte skett under lång tid"

Bolag Folksamgruppen stärker upp fastighetsdelen med Jonas Bjuggren som ny fastighetsdirektör. Han berättar för Fastighetssverige om vad som lockade honom till Folksam, hur han ser på sin nya tjänst, hur han ser på Folksams fastighetsverksamhet och bestånd, samt ger sin bild av utmaningarna på fastighetsmarknaden.


Jonas Bjuggren.

Jonas Bjuggren blir fastighetsdirektör på Folksamgruppen

Karriär Jonas Bjuggren har utsetts till Folksamgruppens nya fastighetsdirektör. Han har sin bakgrund till stor del på Vasakronan och som förvaltningsdirektör på Akademiska Hus. Det senaste året har han arbetat med ett konsultuppdrag som fastighetsdirektör på RISE. Jonas Bjuggren tillträder sin tjänst den 15 januari 2024.


Jonas Bjuggren.

Bjuggren om sina framtidsplaner: "Vd-rollen lockar definitivt nu"

Karriär Nyligen lämnade Jonas Bjuggren jobbet som förvaltningsdirektör på Akademiska Hus, en tjänst han tillträdde i februari 2017. Här är hans framtidsplaner.
– Jag är helt klart intresserad av en ledarroll i rätt fastighetsbolag med höga ambitioner både vad gäller affärsutveckling och hållbarhet som gärna står inför en förändringsresa – nu eller på sikt så lockar även VD-rollen definitivt, säger Jonas Bjuggren.


Två nya ansikten i Kungsledens styrelse – som får ny ordförande

Bolag Kungsledens valberedning föreslår inför årsstämman 2018 att Ulf Nilsson och Jonas Bjuggren väljs till nya styrelseledamöter. Dessutom föreslås Charlotte Axelsson bli ny ordförande.


Jonas Bjuggren om förändringsresan

Karriär Drygt tre månader som förvaltningsdirektör på Akademiska Hus. Så har första tiden varit – och det är skillnaderna mot Vasakronan.


Han blir ny regionchef för Vasakronan Uppsala

Bolag Jan-Erik Hellman blir Vasakronans nya regionchef i Uppsala. Jonas Bjuggren, som i dag är regionchef, går till Akademiska hus som chef för deras fastighetsverksamhet.


Jonas Bjuggren lämnar Vasakronan

Karriär Jonas, som idag är regionchef i Uppsala på Vasakronan, går till en ny tjänst som förvaltningsdirektör på Akademiska Hus.


Vasakronan och JM i bytesaffär

Transaktioner Vasakronan gör en bytesaffär med JM i Uppsala.


Vasakronan hyr ut 4 000 kvadratmeter till Uppsala kommun.

Vasakronan hyr ut 4 000 kvadratmeter i Uppsala

Uthyrning Vasakronan hyr ut 4 000 kvadratmeter i Länsstyrelsens gamla lokaler i centrala Uppsala.


Vasakronan utökar Uppsala Science Park.

Vasakronan bygger för Landstinget i Uppsala

Uthyrning Vasakronan har tecknat avtal med Landstinget i Uppsala Län om cirka 10 000 kvadratmeter i Uppsala Science Park. Därför uppförs nu en fastighet om totalt 12 500 kvadratmeter. Byggstarten är planerad till årsskiftet 2015/16 och inflyttning 2017/18.


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala
Jonas Bjuggren, Solweig Lindell-Sohlberg och Björn Johansson kommer diskutera transaktionsläget på Fastighetsmarknadsdagen i Uppsala den 20 maj.

Kontorsläget diskuteras på Fastighetsmarknadsdagen i Uppsala

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala En kunnig trio kommer diskutera hyror, yielder, vakanser och de bästa affärsmöjligheterna på Fastighetsmarknadsdagen i Uppsala den 20 maj.


Först med Leedcertifiering av hyresgästanpassning

Energi/miljö Skanskas kontor i Uppsala är först i landet med en miljöcertifiering av hyresgästanpassning för kontorslokaler. Tillsammans med fastighetsägaren Vasakronan har lokalerna utvecklats, byggts om och certifierats enligt Leed Commercial Interior, nivå guld.


Ny projektchef för Vasakronan i Uppsala

Karriär Jonas Wahlström har rekryterats som chef för affärsområde projekt i Uppsala. Han kommer närmast från en tjänst som projekt- och byggledare på Bjerking AB.


Två nya uthyrningschefer på Vasakronan

Karriär Genom en internrekryteringsprocess har Vasakronan fått två nya uthyrningschefer.


Pettersson Post på ny post

Karriär Vasakronans Kristina Pettersson Post blir ny regionchef i Göteborg. Hon efterträder Rolf Åkerman, som blir affärsutvecklingschef och kommer att arbeta med Vasakronans utvecklingsområden i Stockholm.