Image

Fastighetsaffär spricker

BOSTÄDER Bostadsrätterna skulle renoveras. I stället kan de komma att rivas när Flens Bostads AB köper fastigheten.
Publicerad den 16 September 2008

- Det är synd att det inte blir av, men jag hoppas fortfarande. Det vore bra för Flen och för oss, säger Arne Fältin, vd för Flens Bostad till Katrineholmskuriren.

Fastighetsbolaget Sofielund gård åtog sig att renovera de 25 lägenheterna i huset och sälja dem som bostadsrätter. Sofielund har sedan dess fått bygglov, fört diskussioner med entreprenörer och kommit fram till att en renovering skulle kosta minst 10 000 per kvadrat, alltså tolv miljoner kronor, skriver Katrineholmskuriren.

I förra veckan beslutade bolaget att dra sig ur affären. Anledningen uppges vara oron på fastighetsmarknaden, osäkra räntor och stundande lågkonjunktur.

- Jag tycker inte att projektet är fel utan är något som borde ske, men jag är inte beredd att ta risken, säger Rolf Lydahl, vd för Sofielunds gård till Katrineholmskuriren.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kan bli sju svåra år för bostadsmarknaden"

Bostäder Mörker och ljusglimtar är vad SBAB:s chefsekonom Robert Boije ser när han blickar ut mot bostadsmarknaden. Men att nu Riksbanken sänkt räntan är en av bitarna till att det nu kan bli positivt för bostadsbyggarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige