Image

Dicksons stiftelse tillåts ta ut ”för låga” hyror

Juridik Skatteverket uttagsbeskattade Robert Dicksons Stiftelse för att stiftelsen inte tog ut tillräckligt höga hyror. Förvaltningsrätten går nu på stiftelsens linje.
Publicerad den 8 Januari 2014

I stadgarna för Robert Dicksons Stiftelse står det att lägenheterna ska hyras ut till ”mindre bemedlade, men välfrejdade, för arbetsamhet och ordentlighet kände personer”. Skatteverket menar att stiftelsen inte har tagit ut marknadsmässiga hyror och uttagsbeskattade därför stiftelsen.

Skatteverket uttagsbeskattade stiftelsen för år 2010 med 5,9 miljoner kronor, vilket innebar att överskottet av verksamheten landade på 8,9 miljoner kronor i stället för 3,0 miljoner kronor – detta för att stiftelsen inte hade tagit ut tillräckligt höga hyror.

Stiftelsen överklagade till Förvaltningsrätten i Göteborg, som nu går på stiftelsens linje – rätten menar att Skatteverket inte har lyckats bevisa att stiftelsen har debiterat hyror som understiger marknadshyror för motsvarande lägenheter.

- Stiftelsen är väldigt glad och nöjd med utfallet i domen och kommer fortsätta sitt arbete med att hyra ut sunda och bra lägenheter med rimliga hyresnivåer, säger Mikael Jansson, verkställande tjänsteman på Dicksonska stiftelsen.

Dicksonska stiftelsen planerar att tillföra Göteborgs stad drygt 300 nya lägenheter de närmaste 5-7 åren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige