Image

Dicksons stiftelse köper för 127 miljoner

Transaktioner Robert Dicksons stiftelse köper 78 lägenheter i Lunden, Göteborg, för 127 miljoner kronor.
Publicerad den 25 September 2014
Robert  Dicksons stiftelse köper i Lunden, Göteborg. Bild: Robert Dicksons stiftelse
Robert Dicksons stiftelse köper i Lunden, Göteborg.

Dicksons köper Stenhusförvaltning i Västra Sverige i en bolagsaffär.

Tillträde sker 1 november.

Affären innebär att stiftelsens uthyrningsbara area ökar med över tio procent.

- Det är en viktig affär för stiftelsen som arbetar för att behålla hyresrättens ställning i Göteborg. Vi förvärvar ett välskött familjeföretag med goda traditioner och vår ambition är att fortsätta förvalta fastigheterna i samma goda anda som den tidigare ägaren, säger Mikael Jansson, verkställande tjänsteman på Robert Dicksons stiftelse.

I förvärvet ingår fastigheterna Lunden 8:12 på Schéelegatan 3A-B, Lunden 2:14 på Scéelegatan 4 A-B, 6, 8 & 10, Lunden 2:15 på Sankt Pauligatan 31 A-B, & 33 A-B.


Den 1 februari växer stiftelsen ytterligare med 38 lägenheter i Järnbrott då produktionen av ett hyreshus inriktat på målgruppen 55+ färdigställs.

Dicksons planerar och projekterar för ytterligare 200 nya lägenheter i Flatås Park med beräknad byggstart hösten/vintern 2016. Därutöver planerar stiftelsen ytterligare expansion med ett 30-tal vindslägenheter i det befintliga beståndet, och har även startat detaljplanearbetet för 40-50 nya hyresrätter i Majorna.

Sammantaget räknar Robert Dicksons stiftelse att bostadsbeståndet i slutet av år 2018 kommer att uppgå till drygt 1 300 hyreslägenheter i Göteborg. Det innebär en expansion av fastighetsbeståndet med cirka 33 procent under perioden 2011-2018.

- Ett välbehövligt tillskott av nya hyresrätter i den nu rådande bostadsbristen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige