Image

Designprofiler designar Wallenstam-bygge i Sundbyberg

Bygg/Arkitektur Wallenstams nybyggnation i Sundbyberg, Tuletornens två sextonvåningshus, kommer interiörmässigt att designas av Simon Davies och Tomas Cederlund, kända från bland annat tv-programmen Sveriges fulaste hem och Hometakeover. Designerduon tar sig även an entréerna i Wallenstams befintliga fastigheter och gården som knyter samman helheten.
Publicerad den 11 April 2014
Tuletornens interiör designas av design-duon Simon Davies och Tomas Cederlund. Bild: Dan Holmqvist
Tuletornens interiör designas av design-duon Simon Davies och Tomas Cederlund. Tuletornens interiör designas av design-duon Simon Davies och Tomas Cederlund. Bild: Dan Holmqvist
Tuletornens interiör designas av design-duon Simon Davies och Tomas Cederlund.

Säljstarten för Tuletornen startar i slutet av augusti i år och de 180 lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara i slutet av 2014. Försäljningen genomförs av Eklund Stockholm New York.

– Det här är ett fantastiskt spännande samarbete. Tuletornen har en kreativ och lustfylld arkitektur. Vår filosofi är att skapa något extraordinärt och använda både färg och struktur på ett annorlunda sätt, säger Simon Davies.

Tuletornen har ritats av Vera Arkitekter. Visionen är att de skulpturala volymerna av ljus betong och mattborstad aluminium ska skapa skuggspel och liv. Bostäderna får balkonger som sträcker sig utmed hela lägenheten, så kallade loungebalkonger med veckade fasader i flätverk. De 180 lägenheterna är fördelade på två huskroppar med sammanlagt 60 ettor, 60 tvåor och 60 fyror samt butiksyta i gatuplan.

– Det här är ett riktigt spännande samarbete där den exteriöra arkitekturen följs upp av en lika spännande interiör med detaljer i bladguld, kreativ ljussättning och skön hotellkänsla, designat av två experter inom området, säger Per Persson, projektavdelningschef på Wallenstam.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige