Image
Eva Landén, vd för Corem.
Eva Landén, vd för Corem. Bild: Istock/Corem

Corem säljer 17 fastigheter i Stockholm för 949 miljoner kronor

Transaktioner Corem har tecknat avtal om att sälja 17 fastigheter i Stockholmsområdet till ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 949 miljoner kronor. Merparten av fastigheterna ligger i Täby och Upplands-Väsby strax norr om Stockholm och fyra fastigheter är belägna söder om Stockholm i Huddinge, Botkyrka och Älvsjö. Köpare är Invela Fastigheter.
Publicerad den 23 Februari 2023
Dan Epsten. Dan Epsten. Katarina Lirén. Katarina Lirén. Maria Mastej. Maria Mastej.

Fastigheterna har en uthyrningsbar yta om cirka 65 000 kvadratmeter och utgörs huvudsakligen av lokaler för kontor och lager. Hyresvärdet uppgår till cirka 79 miljoner kronor och den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till cirka 95 procent.

Fastigheterna planeras att frånträdas den 24 mars 2023.

Köpare är Invela Fastigheter, ett JV-bolag grundat av NREP och 3Dens.
– Vi är väldigt nöjda då beståndet stärker vår närvaro i kommersiellt starka lägen i Stockholm. Fastigheternas karaktär och flexibilitet rimmar väl med vår strategi inom lättindustri. Portföljen är ett ytterligare steg i vår fortsatta tillväxtresa. Genom Invelas aktiva förvaltning har vi förmågan att säkerställa kontinuerligt värdeskapande genom omförhandling, nyuthyrning, utveckling samt förädling, säger Maria Mastej, vd Invela Fastigheter.

Invela grundades av NREP och 3Dens Fastigheter i augusti 2020. Bolaget dubblar med denna transaktion antalet fastigheter. Invelas fastighetsportfölj består efter tillträdet av 34 fastigheter och drygt 128 000 kvadratmeter.

– Vi är positiva till det här segmentet och kommer vara fortsatt aktiva och agera på möjligheter inom lager- och lättindustri. I linje med NREP:s hållbarhetsstrategi ser vi även stora möjligheter inom Invelas portfölj, bland annat genom att optimera energiförbrukningen och installera solceller där det är möjligt, säger Kristoffer Rask, Investment Manager, NREP.

REAL Advokatbyrå, Deloitte, Tjuren Projektpartner och Structor har agerat rådgivare inom juridik, finansiell, skatt, hållbarhet och teknik till Invela i transaktionen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator-toppen om krisbolagets utsatta läge

Bolag Med ett Fastator som redovisar minskat substansvärde, minskande omsättning och en ökande rörelseförlust har styrelseledamoten och tillförordnade vd:n Björn Rosengren inga svårigheter att hålla sig för skratt. Fastighetssverige fångade upp honom för att få hans syn på bolagets framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige