Image

Catella säljer sitt huvudkontor

TRANSAKTIONER Humlegården köper Catellahuset – fastigheten Skravelberget Större 20 – med adress Birger Jarlsgatan 6.
Publicerad den 4 December 2008

Byggnaden har en uthyrbar area på cirka 5 400 kvadratmeter, bestående i huvudsak av kontor men även av butiker. I källarplanet finns ett garage med 29 bilplatser.

Catella kommer att sitta kvar i huset, och hyra samtliga kontorslokaler.

Humlegården förvärvade vid årsskiftet 2007/2008 två fastigheter vid Norrmalmstorg. Det nya förvärvet stärker Humlegårdens position som en framträdande ägare av fastigheter av högsta kvalitet i Stockholms bästa lägen.

- Vi letar kontinuerligt efter attraktiva fastigheter i Stockholms bästa lägen. Ett led häri är att vi lämnat Catella ett erbjudande som befunnits vara attraktivt, vilket lett till affär, säger Per-Arne Rudbert, Humlegården Fastigheter.

Catella Corporate Finance förmedlade affären. Köpeskillingen är inte officiell men uppskattas till drygt 400 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige