Image

Byggstart för stort lågenergibygge

BYGG Nu startar byggandet av den största stadsdelen hittills med enbart lågenergihus och passivhus. Stadsdelen Gäddeholm i Västerås blir ett pilotområde för Västerås stad. De krav på låg energiförbrukning i bostäderna som ställs där, kommer från och med nu att ställas på alla framtida bostadsområden som Västerås stad äger.
Publicerad den 14 Januari 2009

Dessutom kommer de boende att få del av ett incitamentssystem: De som kommer ner till energiförbrukningsnivåerna för lågenergi- och passivhus, får efter första året en bonus på 25 000 respektive 50 000 kronor.

Det första som kommer att ske i området är anläggning av vägar och dragning av alla ledningar, stadsnät med mera. Till sommaren 2009 kommer själva byggnationen igång. På den första etappen, etapp Herrgårdsängen, kommer det både att finnas tomter för den som vill bygga själv och småhus byggda av NCC och Aroseken. Säljstart för tomter blir den 3 mars och försäljningen sker via Bostad Västerås.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige