Image
Michael Björklund och Jonas Granström tilldelas båda nya roller inom Bonava.
Michael Björklund och Jonas Granström tilldelas båda nya roller inom Bonava. Bild: Pontus Orre. (Obs, bilden är ett montage)

Bonava möblerar om i koncernledningen

Karriär Michael Björklund har utsetts till ny affärsenhetschef för Bonava Sverige. Han tillträder rollen den 1 september och kommer fortsatt även att ansvara för Bonavas verksamhet i Baltikum. Samtidigt tillträder Jonas Granström rollen som regionchef för Bonava i Stockholm och Mälardalen.
Publicerad den 13 Juni 2023

Michael Björklund har en bred erfarenhet och djup kunskap om bostadsutveckling vilket gör honom till rätt person att leda Bonava Sverige framöver, säger vd Peter Wallin.
– Genom att sätta fokus på affären har Bonava i Baltikum under hans ledarskap utvecklats till koncernens mest lönsamma affärsenhet.

Michael Björklund är idag affärsenhetschef för Bonava Baltikum och har varit medlem av Bonavas koncernledning sedan 2016. Han har en gedigen erfarenhet inom bygg- och bostadsutveckling och har haft ledande positioner på bland annat Skanska, IKEA, Kingfisher, NCC och Bonava. Från och med den 1 september kommer han att vara affärsenhetschef för både Bonava Sverige och Bonava Baltikum, och fortsatt ingå i koncernledningen.

Samtidigt tillträder Jonas Granström rollen som regionchef för Bonava i Stockholm och Mälardalen. Jonas Granström kommer närmast från rollen som affärsenhetschef för Bonava Norge. Han har en lång erfarenhet inom bostadsutveckling och har haft ledande befattningar inom Skanska Norden, hotellkedjan Scandic, samt fastighetsbolaget ByggVesta. Han tillträder sin nya roll den 1 september och lämnar sin plats i koncernledningen i samband med tillträdet.

Tillsättningarna av båda rollerna, samt slutförandet av försäljningen av den norska verksamheten, innebär att antalet medlemmar av Bonavas koncernledning minskar från 9 till totalt 7 medlemmar.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige