Affären genomförs som en bolagsaffär med tillträde den 1 oktober 2013. Säljare är Nobis AB.
Fastigheten omfattar restaurang-, konferens och hotellbyggnad med 49 rum. Totalt cirka 5 238 kvadratmeter.
Nobisgruppen kommer även fortsättningsvis att bedriva restaurang-, hotell- och konferensverksamhet inom anläggningen.
Förvärvet innebär att säljarens intentioner om att utveckla hotellverksamheten tillförs ytterligare resurser. I samarbete med hyresgästen utreds nu förutsättningar för byggnation av bland annat en ny flygelbyggnad, inrymmande 30 hotellrum samt ytterligare konferensutrymmen.
Om Stallmästaregården
Stallmästaregården är Stockholms äldsta så kallade utgårdsvärdshus – ett hus utanför tullarna. Miljön har kvar mycket av den ursprungliga 1700-talskaraktären.
Stallmästaregården har sitt namn efter Ebbe Håkansson, stallmästare hos Carl Carlsson Gyllenhielm på Karlberg, i var ägor Brunnsviken ingick. Håkansson fick egendomen av sin uppdragsgivare och började på 1630-talet uppföra en byggnad med en osedvanlig stor sal, vilket antyder att stallmästaren redan från början hade en tanke på någon form av festarrangemang i lokalerna. Det antas bland annat vara i denna sal som den blivande drottningen Kristina som nittonåring firade midsommar 1645.
1741 tillkom lusthuset som sedan dess stått i anläggningens mitt. 1782 etablerades kompositionen med Värdshuset, Tingshuset och Lusthuset.
1924 utökades Värdshuset med ny stor matsal. En terrass med stödfunktioner för kökshanteringen tillkom 1952. 1984 övergick egendomen från statlig till privat ägo genom Tore Wretmans företag. Efter Nobis övertagande 1988 genomfördes en stor teknisk ombyggnad, samtidigt med strävan att göra så litet avtryck som möjligt i den yttre miljön; helt i linje med föreskrifterna i byggnadsminnesförklaringen som trädde i kraft 1985.
Presenteras av Pattern Geographic
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Quandify
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Bolag Pandox vd, Liia Nõu, gjorde vid presentationen av senaste kvartalsrapporten klart att man letar efter förvärv, främst inom de tre starka marknader man redan går bäst i: Storbritannien, Norden och Tyskland. – Det senaste förvärvet hade en sjuprocentig yield så det är det vi siktar på, säger Pandox-vd:n.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.