Image

Backahill köper stort i Brinova – lämnar budpliktsbud

Bolag Backahill har köpt till aktier i Brinova så att bolaget nu äger aktier motsvarande 53,3 procent av kapitalet och 67,7 procent av rösterna i bolaget. Bolaget överskrider därmed budpliktsgränsen och lämnar ett budpliktsbud till övriga aktieägare i Brinova. Bakom budet ligger interna aktietransaktioner inom Paulsson-familjen plus att Brinovas vd Gustaf Hermelin har knutits ännu tätare till Erik Paulsson.
Publicerad den 16 Maj 2012

Budet uppgår till 105 kronor per aktie – både A och B - en premie på 1,5 procent jämfört med den genomsnittliga betalkursen de tio senaste dagarna.

Acceptperioden löper från 8 juni till 6 juni.

Backahill senaste förvärv gäller motsvarande 10,6 procent av kapitalet och 38,1 procent av rösterna.

Bakgrunden till budet, som officiellt läggs av Backahills dotterbolag Backahill Holding AB, som ägs till 91 procent av Backahill och till nio procent av Brinovas vd Gustaf Hermelin är att Backahill lagt över sina aktier i Backahill Holding AB.

Därefter har vissa av Paulsson-familjens medlemmar, tillika storägare i Brinova, sålt sina aktier till budgivarbolaget. Ägarna det rör sig om är Erik Paulssons bror Mats Paulsson, hans son Svante Paulsson och hans dotter Sara Karlsson.

Även Gustaf Hermelin har sålt sina aktier till bolaget, som han nu alltså äger nio procent av.

Erbjudandet finansieras med eget kapital som tillskjutits budgivarbolaget av Backahill och Gustaf Hermelin, genom aktieägarlån från Backahill samt genom förvärvskrediter tillhandahållna av Swedbank AB och Sparbanken Öresund.

Erik Paulsson äger Backahill till 100 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige