Image

Atrium Ljungberg planerar nytt i Sickla

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg planerar två nya kontorshus om 26 000 kvadratmeter utmed Sicklavägen i Nacka. I dag startar samrådet för den nya detaljplanen.
Publicerad den 12 December 2013
Två nya kontorshus planeras utmed Sicklavägen. Bild: Scheiwiller Svensson
Två nya kontorshus planeras utmed Sicklavägen.

– Kontorshusen på Uddvägen är ett viktigt steg för att uppnå en tät och blandad stad på västra Sicklaön. Det är ett bra läge för attraktiva arbetsplatser med goda kommunikationer som Saltsjöbanan, bussar, den kommande Tvärbanan och på lite längre sikt även tunnelbana, säger Cathrin Bergenstråhle, miljö- och stadsbyggnadsnämndens ordförande i Nacka.

Bebyggelsen är tänkt att bestå av två byggnader som omfattar cirka 26 000 kvadratmeter med vardera sex våningar som tillsammans bildar ett nytt kvarter. Kontoren planeras med flexibel planlösning och det kan bli 900-1200 ny arbetsplatser beroende på hur kontoren utformas. Materialen domineras av tegel och glas och en fönstersättning i varierande storlek och höjd för att ge fasaderna ett spännande uttryck.

– Den nya bebyggelsen ingår i en sammanhängande stadsdel kring Fanny udde och ska skapa en välkomnande entré till Nacka samtidigt som gränsen till Stockholm blir mer flytande, säger Christina Gerremo, kommunens projektledare.

- Idag är området dåligt utnyttjat och saknar stadskvaliteter. Detaljplanen ger förutsättningar att skapa bebyggelse med öppna, ljusa och välkomnande fasader och med verksamheter som attraherar folk.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Exklusivt med globala investeraren: Här kommer de satsa krutet framöver

Bolag Fastighetssverige har fått en exklusiv intervju med två företrädare för Nuveen Real Estate, en av världens största fastighetsförvaltare och investerare. Den europeiska fastighetschefen Randy Giraldo berättar om investerarens strategi på marknaden och det stora fokuset det kommande decenniet, medan den nordiska transaktionschefen Oscar Maltesen kommenterar synen på svenska fastigheter, de mest intressanta segmenten och prisjusteringen de väntar på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige