Image
Ulrika Danielsson, CFO för Atrium Ljungberg.

CFO:n lämnar Atrium Ljungberg

Karriär Förändringar i Atrium Ljungbergs bolagsledning – Ulrika Danielsson slutar.


Annica Ånäs.

"Det kommer att finnas en lucka i marknaden"

Bolag Atrium Ljungberg lämnade 2023 bakom sig med ett Q4 som vd Annica Ånäs beskriver som ytterligare ett bra kvartal. När bolaget kliver in i 2024 gör man det med en stark tro på den projektutveckling man har framför sig.


Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg ökar förvaltningsresultatet

Bolag Atrium Ljungberg redovisar ett ökat förvaltningsresultat under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. Styrelsen föreslår sänkt utdelning.


Stockholm Wood City, visionsbild.

Atrium Ljungberg påbörjar nytt bostadskvarter på Nobelberget

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg har fattat beslut om byggstart av nästa bostadskvarter på Nobelberget i Sickla. Det blir det fjärde kvarteret av totalt åtta och det första som kommer att uppföras i trä.


Mälarterrassen i Stockholm.

Avtal om Mälarterrassen i Slussen klart

Bygg/Arkitektur I mitten av december 2023 antog Kommunfullmäktige avtalet för Mälarterrassen i sista beslutsinstans. Antagandet innebär att Atrium Ljungberg, tillsammans med Stockholms stad, nu går vidare i arbetet att utveckla en mötesplats vid vattnet i Slussen.


Atrium Ljungberg kan nu påbörja planarbetet för utvecklingen av Slakthusområdets etapp 5a där man bland annat vill bygga 220 bostäder.

Här är Atrium Ljungbergs planer i Slakthusområdets femte etapp

Bygg/Arkitektur Arbetet kan nu börja med att ta fram en detaljplan för börsjätten utveckling i den nordvästra delen av Slakthusområdet där bland annat flera hundra nya bostäder är på tapeten.


Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.

Moody’s bekräftar Atrium Ljungbergs rating till Baa2 med negative outlook

Bolag I april 2023 bekräftade Moody’s Atrium Ljungbergs rating på Baa2 men ändrade utsikterna från stabila till negativa. Moody’s har nu bekräftat oförändrad rating, det vill säga Baa2 med negative outlook.


Nya lokaler för SKH

Stockholms konstnärliga högskola lämnar Östermalm – två miljarder investeras

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Stockholms konstnärliga högskola, SKH, i Slakthusområdet där högskolans samtliga verksamheter kommer att samlas. Det nya kvarteret, där SKH:s lokaler ingår, omfattar närmare 36 000 kvadratmeter BTA och beräknas stå klart 2030.


Hagastaden.

Bris flyttar huvudkontoret till Atrium Ljungberg

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Bris, Barnens rätt i samhället, som flyttar sitt huvudkontor till Hagastaden. Den nya lokalen omfattar drygt 1000 kvadratmeter och ligger i kvarteret Härden, i Hagastadens industrihistoriska hjärta.


Erik Skalin.

Erik Skalin klar som affärsområdeschef Leasing hos Atrium Ljungberg

Bolag Nu står det klart att Erik Skalin tillträder rollen som ny affärsområdeschef Leasing och tar plats i Atrium Ljungbergs ledningsgrupp. Han kommer närmast från JLL där han haft rollen som Head of Agency och ansvarig för konsultverksamheterna Leasing, Tenant Representation och Corporate Account Management.


Sickla galleria.

Hemtex öppnar sin största butik i Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Hemtex som utökar och satsar stort i Sickla. Den nya butiken kommer att vara större än vanliga Hemtex-butiker, med ett nytt koncept som både breddar befintligt sortiment och tillför helt nya kategorier. Med konceptet stärks utbudet inom hem och inredning ytterligare i Sickla.


Atrium Ljungbergs fastighet där A house öppnar i februari.

Kontors-bubblaren öppnar sin andra destination

Stockholm Drygt ett halvår sen Atrium Ljungberg gick in som hälftenägare i kontorsaktören A house så annonserar de nu att deras andra etablering kommer öppna i februari nästa år. Fastighetssverige fick tag i vd:n Johan Almquist för att höra vad bolaget kommer göra med det 50 miljoner stora kapitalet som Atrium Ljungberg ska pumpa in i expansionen.


Atrium Ljungberg har hittat ny hyresgäst till sitt expanderande Sickla.

Atrium Ljungberg tecknar nytt hyresavtal i Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal omfattande cirka 600 kvadratmeter med Envac Sweden, som flyttar sitt svenska huvudkontor från Hammarby sjöstad till Sickla.


Börshuset, Slakthusområdet.

Svenskt kock-team startar träningskök i Slakthusområdet

Uthyrning Bocuse d’Or kallas ofta för VM för kockar och är en tävling Sverige har deltagit i med framgång sedan starten 1987. Det svenska teamet som ska tävla i den prestigefulla matlagningstävlingen startar nu ett helt nytt träningskök i Atrium Ljungbergs fastighet Börshuset i Slakthusområdet.


Den 19 oktober återöppnar den q-märkta attraktionen Katarinahissen i Stockholm efter 13 år.

Historiska Katarinahissen öppnar för allmänheten

Bygg/Arkitektur Det klassas som ett av Europas största urbana infrastrukturprojekt. Nu börjar nya Slussen i Stockholm ta form. En stor milstolpe nås med återöppnandet av det ikoniska landmärket Katarinahissen.


Annica Ånäs.

Ånäs ser motståndskraft i bristen på rabatter i marknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Q3 var det svagaste tredje kvartalet sedan 2009 och det görs inte många affärer i Atrium Ljungbergs huvudsegment, men vd:n Annica Ånäs ser motståndskraft hos bolagen i det faktum att de försäljningar som görs på marknaden inte görs till några rabatter. Hur Atrium Ljungberg kommer att agera framöver är oklart, men bolaget som helhet presenterade årets starkaste kvartal hittills när Q3:an släpptes under torsdagen.


Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.

Ökat förvaltningsresultat för Atrium Ljungberg

Bolag God hyrestillväxt, bra kostnadskontroll och ett stabilt räntenetto bidrar till ett ökat förvaltningsresultat för Atrium Ljungberg.


Nordic PM flyttar sitt huvudkontor.

Nordic PM tecknar avtal i Atrium Ljungbergs Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med fastighetskonsulten Nordic PM om nytt huvudkontor i Sickla. Avtalet omfattar närmare 500 kvadratmeter med inflyttning i mitten av december.


Stockholms auktionsverk flyttar in i det gamla Expohuset i Sickla.

Stockholms auktionsverk flyttar till Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Stockholms auktionsverk som flyttar sin verksamhet till Sickla. Avtalet omfattar drygt 1 700 kvadratmeter i det gamla Expohuset i Sickla.


Bas Barkarby i Järfälla.

Atrium Ljungberg tecknar avtal med Period Pack i Bas Barkarby

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Period Pack om nytt kontor i Bas Barkarby. Period Pack blir ytterligare ett tillskott till det kluster av vård och hälsa som växer fram i huset. Sedan tidigare finns där även Distriktstandvården, Almakliniken vårdcentral och Friskis&Svettis.