Image
Visionsbild över en del av etableringen på Lindholmen där Atrium Ljungberg och Älvstranden Utveckling är inblandade.

Nytt tag kring omfattande utveckling på Lindholmen

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg och Älvstranden Utveckling är inblandade i planerna som ska tillföra en ny skola, en ny idrottshall, och byggrätter för i första hand kontor och centrumverksamheter på Lindholmen i Göteborg. Nu ska flera olika planuppdrag slås samman till en gemensam plan för att få till en effektivare process.


Bas Barkarby

Atrium Ljungberg hyr ut till Distriktstandvården i Bas Barkarby

Uthyrning Atrium Ljungberg har hyrt ut närmare 400 kvadratmeter i Bas Barkarby till Distriktstandvården. Kliniken öppnar under hösten 2023 och blir ytterligare ett tillskott till det utbud av vård och hälsa som idag finns i huset. Sedan tidigare finns även Almakliniken vårdcentral och Friskis&Svettis i Bas Barkarby.


Sveafastigheter ökar sin kontorsyta till 600 kvadratmeter i Sickla.

Sveafastigheter ska växa hos Atrium Ljungberg

Uthyrning Sveafastigheter har 1 626 lägenheter i förvaltning,1 270 i produktion och över 5 000 i tidigt skede. Det växande bolaget flyttar nu huvudkontoret till större lokaler i Sickla för att inrymma fler medarbetare. Nuvarande möbler och armaturer tas med och kompletteras till största delen med inredning från second hand.


Så värdefulla är de noterade fastighetsbolagen just nu.

Så värdefulla är bolagen på börsen

Ekonomi/Finansiering Ett stormigt hav med toppar och dalar, så kan börsen beskrivas just nu. Fastighetssverige har tittat på hur värdefulla fastighetsbolagen är på börsen för tillfället.


Marcusplatsen i Sickla.

Plantagen öppnar pop-up i Atrium Ljungbergs Sickla

Uthyrning Under våren slår Plantagen upp dörrarna till en 1 800 kvadratmeter stor popup-butik i Sickla. Den nya butiken öppnar i april och kommer att ha ett sortiment med betoning på säsongsprodukter. Därmed stärks utbudet av trädgårdsprodukter och heminredning ytterligare i Sickla.


Mineralvattenfabriken i Hagastaden.

Granit och Kitchen Time får nytt huvudkontor i Hagastaden

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med inredningsföretaget Granit som tillsammans med e-handelsaktören Kitchen Time flyttar till ett gemensamt huvudkontor i den gamla Mineralvattenfabriken i Hagastaden. Avtalet omfattar drygt 800 kvadratmeter i det så kallade Glashuset, en spektakulär tillbyggnad på delar av den tidigare fabriken, mitt i Hagastadens stadspuls och industrihistoriska hjärta.


Mineralvattenfabriken

Nordr flyttar kontoret till Mineralvattenfabriken

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med bostadsutvecklaren Nordr som flyttar sitt svenska kontor till Mineralvattenfabriken i Hagastaden. Avtalet omfattar drygt 1 300 kvadratmeter moderna kontor i den anrika fastigheten, mitt i Hagastadens industrihistoriska hjärta.


Atrium Ljungberg stärker Campus Sickla ytterligare med utökat gymnasium.

Campus Sickla stärks ytterligare med utökat gymnasium

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Nacka kommun om att förlänga hyresavtalet för befintlig gymnasieskola i Sickla, samtidigt som det planeras för en tillbyggnad av skolbyggnaden.


Adam Dahlberg och Albin Wessman.

Michelin-duo öppnar ny krog i Slakthusområdet

Uthyrning Adam Dahlberg och Albin Wessman öppnar under våren upp sin nya restaurang Solen, en ny gastronomisk destination med inspiration från soldränkta matparadis som Tel Aviv, Santa Fe, Oaxaca och Neapel. Solen slår upp dörrarna i mitten av april i Slakthusområdets nya mat- och kultursatsning Hus 26. – Vi vill att Solen ska vara en mötesplats för människor som älskar livet, mat och kultur, säger den Guide Michelin-prisade kockduon.


Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Ånäs nöjd – men flaggar för att nettouthyrningen kan bli tuffare

Bolag Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg, talade om "stabilitet i turbulenta tider" – och i bolagets bokslutskommuniké levererades verkligen ömsom vin, ömsom vatten. För Fastighetssverige kommenterar hon rapporten och blickar framåt kring bolagets utveckling.


Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg rustat för tuffa år framöver

Bolag Ökningar på hyresintäkter och driftöverskott i jämförbart bestånd för Atrium Ljungberg. Styrelse föreslår utdelning på 5,30 kronor per aktie.


Mineralvattenfabriken

Atrium Ljungberg: Industrilokaler lockar nya hyresgäster

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med teknikbolaget Zmarta, som flyttar till nytt kontor i Hagastaden i Stockholm. Avtalet omfattar cirka 770 kvadratmeter i Mineralvattenfabriken, en ikonisk bryggerifastighet som idag består av moderna kontor mitt i områdets industrihistoriska hjärta.


Fastigheten Skotten 6 i korsningen Drottninggatan/Kungsgatan i centrala Stockholm.

Axfast köper Glashuset i centrala Stockholm för 1,9 miljarder

Transaktioner Axfast har träffat avtal om förvärv av fastigheten Skotten 6, även kallad Glashuset, i korsningen Kungsgatan-Drottninggatan i Stockholm. Säljare är Atrium Ljungberg och förvärvet genomförs som en bolagsaffär där fastigheten kommer att tillträdas den 31 januari. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 1,9 miljarder kronor.


Chokladfabriken.

Kemikalieinspektionen flyttar till Atrium Ljungbergs Chokladfabriken

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal om cirka 4 000 kvadratmeter med Kemikalieinspektionen i den gamla Chokladfabriken i Sundbyberg. Myndigheten flyttar in i slutet av 2023 i skräddarsydda lokaler med hög hållbarhetsprofil, i direkt anslutning till Marabouparken.


Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.

Ånäs: "Utmanande år för Atrium Ljungberg och för mig som vd"

Bolag Det har varit ett minst sagt omvälvande år menar Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs. Efter nära två års pandemi trodde och hoppades bolaget på en återgång till "det normala". I stället har året präglats av krig, inflation, ökande räntor och lågkonjunktur. Atrium Ljungberg som bolag har givetvis påverkats, precis som många andra, framför allt av högre energi- och räntekostnader berättar hon för Fastighetssverige.


Atrium Ljungberg för diskussioner om att sälja cityfastigheten Skotten 6 i Stockholm.

Atrium Ljungberg försöker sälja Skotten 6 i city

Transaktioner Med anledning av marknadsrykten avseende en försäljning av fastigheten Skotten 6 i Stockholm city bekräftar Atrium Ljungberg att bolaget för diskussioner med en potentiell köpare av den aktuella fastigheten.


Luftverkstaden i Sickla med Marcusplatsen och Dieselverkstaden i bakgrunden

Atrium Ljungberg gör dubbla kontorsuthyrningar i Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med fastighetsbolaget Sveafastigheter och bemanningsföretaget Submit som båda väljer expansiva Sickla för sina nya kontor. Avtalen omfattar tillsammans drygt 1000 kvadratmeter. Fram till 2030 planeras den expansiva stadsdelen att växa med ytterligare 7000 arbetsplatser och 1500 bostäder.


Katarinahuset vid Slussen.

Fem trender som formar framtidens kontor

Bolag Efter pandemin håller en ny verklighet för kontorsarbete på att utkristallisera sig och som en av Sveriges ledande kontorsaktörer och fastighetspartners fortsätter Atrium Ljungberg att ligga i framkant i utvecklingen. I samtal med tolv av Sveriges och världens främsta arkitekter har man tagit fram en rapport som visar på fem tydliga trender kring utvecklingen av framtidens arbetsplatser.


Annica Ånäs.

Ånäs om eventuella hyresrabatter: "Kommer avisera index"

Bolag Först ut under rapportperioden för det tredje kvartalet var Atrium Ljungberg som i fredags lämnade en stabil Q3-rapport som gav aktien en rejäl skjuts. Bland annat uppgick nettouthyrningen till 28 miljoner kronor (5) och under årets första nio månader var nettouthyrningen totalt 124 miljoner kronor (12). Vd:n Annica Ånäs berättar att bolaget kommer att avisera index i hyreshöjningar framöver och förklarar varför hon tror att de utmanande byggpriserna kommer att börja sjunka.


Annica Ånäs.

Atrium Ljungberg minskade nettoresultatet i Q3

Bolag Atrium Ljungberg redovisar minskande nettoresultat under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna fick dock en skjuts och uppgick till 661 miljoner kronor (555), en ökning med 19,1 procent mot föregående år.