Image

Atrium Ljungberg köper Sjömansinstitutet på Södermalm

Transaktioner Atrium Ljungberg har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Tranbodarne 13 på Södermalm i Stockholm. Fastigheten om cirka 3 300 kvadratmeter förvärvas till ett underliggande fastighetsvärde om 252 miljoner kronor och är ett komplement till bolagets redan befintliga bestånd vid Slussen.
Publicerad den 10 Mars 2017

Tranbodarne 13, även kallad Sjömansinstitutet, är belägen vid Katarinavägen och Stadsgården vid Slussen på Södermalm. Fastigheten ligger intill Tranbodarne 12, det så kallade Glashuset, som Atrium Ljungberg äger sedan tidigare. Bolaget har även en markanvisning på Stadsgårdsleden framför Glashuset.

Den förvärvade fastigheten omfattar cirka 3 300 kvadratmeter uthyrbar area med främst moderna kontorslokaler men även bostäder, café och galleri. Fastigheten är fullt uthyrd med ett hyresvärde om 12 miljoner kronor. De största hyresgästerna är Nordisk Film, Kontigo, Stockholms Internationella Handelsskola och Triggerfish.

Förvärvet sker genom en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 252 miljoner kronor. Säljare är Vasaparken. Tillträde sker 30 mars 2017.

– Sjömansinstitutet har ett unikt läge invid Slussen med milsvid utsikt över Saltsjön och Stockholm. Detta i kombination med väl tilltagna våningshöjder gör lokalerna väldigt attraktiva. Här finns spännande uthyrningsmöjligheter som kan utgöra komplement till våra lokaler i Glashuset. Det finns även möjlighet att utveckla fastigheten i framtiden, säger Monica Fallenius, affärsområdeschef för transaktion och etablering på Atrium Ljungberg.

– Genom förvärvet stärker vi vår position på en viktig delmarknad i Stockholm. På sikt, när vår markanvisning framför Glashuset ska realiseras, ser vi den här fastigheten som en pusselbit för vår helhetsplanering av området, kommenterar Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige