Image
Anna Jepson.

Anna Jepson blir ny CFO för Atrium Ljungberg

Bolag Anna Jepson tillträder rollen som ny CFO den 1 december 2024. Hon kommer närmast från Besqab där hon varit CFO.


Svenska spel flyttar in i Glashuset.

Atrium Ljungberg gör stor uthyrning till Svenska spel i Slussen

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Svenska spel om en flytt av kontoret till ikoniska Glashuset i Slussen. Hyresavtalet omfattar drygt 2 500 kvadratmeter och Svenska spel flyttar in under första halvåret 2025.


Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Trögt på uthyrningsmarknaden: "Dialoger från innan jul pågår forfarande"

Bolag På den positiva sidan redovisade Atrium Ljungberg ett ökat förvaltningsresultat under årets första kvartal, men vd:n Annica Ånäs är missnöjd med den negativa nettouthyrningen på -13 miljoner kronor, en direkt effekt av Polestars uppsagda storkontrakt på Lindholmen. Samtidigt vittnar vd:n om att uthyrningsprocesserna tar allt längre tid.


Annica Ånäs.

Atrium Ljungberg ökar förvaltningsresultatet

Bolag Atrium Ljungberg redovisar ett ökat förvaltningsresultat under första kvartalet jämfört med samma period året innan.


Ulrika Danielsson, CFO för Atrium Ljungberg.

CFO:n lämnar Atrium Ljungberg

Karriär Förändringar i Atrium Ljungbergs bolagsledning – Ulrika Danielsson slutar.


Annica Ånäs.

"Det kommer att finnas en lucka i marknaden"

Bolag Atrium Ljungberg lämnade 2023 bakom sig med ett Q4 som vd Annica Ånäs beskriver som ytterligare ett bra kvartal. När bolaget kliver in i 2024 gör man det med en stark tro på den projektutveckling man har framför sig.


Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg ökar förvaltningsresultatet

Bolag Atrium Ljungberg redovisar ett ökat förvaltningsresultat under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. Styrelsen föreslår sänkt utdelning.


Mälarterrassen i Stockholm.

Avtal om Mälarterrassen i Slussen klart

Bygg/Arkitektur I mitten av december 2023 antog Kommunfullmäktige avtalet för Mälarterrassen i sista beslutsinstans. Antagandet innebär att Atrium Ljungberg, tillsammans med Stockholms stad, nu går vidare i arbetet att utveckla en mötesplats vid vattnet i Slussen.


Erik Skalin.

Erik Skalin klar som affärsområdeschef Leasing hos Atrium Ljungberg

Bolag Nu står det klart att Erik Skalin tillträder rollen som ny affärsområdeschef Leasing och tar plats i Atrium Ljungbergs ledningsgrupp. Han kommer närmast från JLL där han haft rollen som Head of Agency och ansvarig för konsultverksamheterna Leasing, Tenant Representation och Corporate Account Management.


Den 19 oktober återöppnar den q-märkta attraktionen Katarinahissen i Stockholm efter 13 år.

Historiska Katarinahissen öppnar för allmänheten

Bygg/Arkitektur Det klassas som ett av Europas största urbana infrastrukturprojekt. Nu börjar nya Slussen i Stockholm ta form. En stor milstolpe nås med återöppnandet av det ikoniska landmärket Katarinahissen.


Annica Ånäs.

Ånäs ser motståndskraft i bristen på rabatter i marknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Q3 var det svagaste tredje kvartalet sedan 2009 och det görs inte många affärer i Atrium Ljungbergs huvudsegment, men vd:n Annica Ånäs ser motståndskraft hos bolagen i det faktum att de försäljningar som görs på marknaden inte görs till några rabatter. Hur Atrium Ljungberg kommer att agera framöver är oklart, men bolaget som helhet presenterade årets starkaste kvartal hittills när Q3:an släpptes under torsdagen.


Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.

Ökat förvaltningsresultat för Atrium Ljungberg

Bolag God hyrestillväxt, bra kostnadskontroll och ett stabilt räntenetto bidrar till ett ökat förvaltningsresultat för Atrium Ljungberg.


Annica Ånäs.

Annica Ånäs: Atrium Ljungbergs avkastningsmål kvarstår – trots tuff period

Bolag – Vi kommer att investera i den takt som vi klarar finansiellt.
Efterfrågan på kontor är god och omsättningen på handelssidan ökar för Atrium Ljungberg. Vd Annica Ånäs ger Fastighetssverige sin syn på resultaten i rapporten för Q2 och hintar samtidigt om nyskrivna avtal som ställer stora förhoppningar på.


Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg, menar att blandstaden med kontor och bostäder är den riktning man behöver gå framöver.

Annica Ånäs: "Jag längtar efter spaden och bandet"

Bygg/Arkitektur Världens största urbana stadsutvecklingsprojekt i trä är vad Atrium Ljungberg nu tar sats för att bygga de kommande tio åren. Sammantaget över det 250 000 kvadratmeter stora området ska 25 kvarter breda ut sig, 30 byggnader fördelat över uppåt sju våningar. "Vi hoppas på att vara så innovativa att andra bolag följer efter" säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg, om den riktning de nu vill ta sitt mångåriga arbete i Sickla.


Atrium Ljungberg ska bygga världens största trästad i Stockholm.

Världens största trästad blir verklighet i Stockholm

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg tar nu initiativ till Stockholm Wood City – världens största stadsbyggnadsprojekt i trä, där första spadtaget planeras att tas 2025 och de första husen förväntas stå klara 2027. Det ambitiösa projektet i Sickla kommer att bli ett internationellt skyltfönster för hållbart byggande och ska demonstrera svensk innovationsförmåga när den är som bäst.


Dieselverkstaden i Sickla.

Blåsarsymfonikerna flyttar till Dieselverkstaden i Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Blåsarsymfonikerna som flyttar till nyrenoverade lokaler i Dieselverkstaden i Sickla. Orkestern kommer att bidra till att stärka det redan dynamiska kulturlivet i Sickla, inte minst för barn och unga. Den fortsatta satsningen på kultur i Sickla är ett viktigt inslag i den snabbt växande stadsdelen, som utvecklas med fler arbetsplatser, bostäder och nya mötesplatser.


Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg har ökat avkastningskravet på kontor

Bolag Vd:n Annica Ånäs ser tillbaka på ett starkt första kvartal för Atrium Ljungberg men berättar samtidigt för Fastighetssverige att det finns utmaningar i form av räntemiljön och att det finns en risk att bolagen på flera fronter ser över sin kostnadsmassa med minskad lokalyta som följd.
"Jag är ödmjuk över att fler bolag i dessa tider ser över sina kostnader."


Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Ökat förvaltningsresultat för Atrium Ljungberg

Bolag Atrium Ljungberg är först ut bland fastighetsbolagen att släppa sin Q1-rapport och bolaget redovisar ett ökat förvaltningsresultat i första kvartalet 2023, jämfört med samma period året innan. Samtidigt uppgick de orealiserade värdeförändringarna i fastigheter till -401 miljoner kronor (1 309).


Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Ånäs nöjd – men flaggar för att nettouthyrningen kan bli tuffare

Bolag Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg, talade om "stabilitet i turbulenta tider" – och i bolagets bokslutskommuniké levererades verkligen ömsom vin, ömsom vatten. För Fastighetssverige kommenterar hon rapporten och blickar framåt kring bolagets utveckling.


Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg rustat för tuffa år framöver

Bolag Ökningar på hyresintäkter och driftöverskott i jämförbart bestånd för Atrium Ljungberg. Styrelse föreslår utdelning på 5,30 kronor per aktie.