Image

Aspelin Ramm säljer till Skanska i Mölndal

Transaktioner Aspelin Ramm säljer fyra bostadskvarter med byggrätter i stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal till Skanska för 280 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Augusti 2017
Lennart Karlsson. Bild: Aspelin Ramm
Lennart Karlsson.

Byggrätterna motsvarar mellan 300 och 350 nya bostäder av totalt cirka 1 000 i Pedagogen Park. De återstående byggrätterna ägs av Mölndals stad och Aspelin Ramm Fastigheter.

– Med Skanska som en stor och professionell partner får vi ytterligare kompetens inom stadsbyggnad och miljö till projektet. Dessutom kan vi tillsammans färdigställa hela området snabbare, vilket är en fördel för alla inblandade parter. Inte minst för de boende i den nya stadsdelen Pedagogen Park, säger Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm Fastigheter, och fortsätter:

– Som fastighetsägare vill vi vara med och ta ansvar för att den nya stadsdelen långsiktigt fortsätter att utvecklas på ett positivt och hållbart sätt. Kontorsbyggnaden Pedagogen Park är redan färdigställd och fullt uthyrd. Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av en modern och attraktiv stadsdel där människor också kan leva och bo. I det arbetet tar vi med oss våra positiva erfarenheter av det framgångsrika bostadsprojektet runt Vallhamra torg i Partille som nu går in i den tredje och sista etappen.

Enligt Lennart Karlsson innebär försäljningen till Skanska också en möjlighet att intensifiera satsningarna på ytterligare kommersiella ytor i Pedagogen Park.

– Förutom bygget av cirka 200 lägenheter planerar vi även att bygga ytterligare mellan 12 000 och 15 000 kvadratmeter kontorsyta och cirka 3 000 kvadratmeter avsedda för handel. Just mixen av kontor, handel och boende är vad som i dag skapar livskraftiga och hållbara samhällen och miljöer, säger han.

Aspelin Ramm Fastigheters rådgivare i samband med affären har varit Cushman & Wakefield och Werks.

Skanska tillträder fastigheterna i takt med att detaljplanen vinner laga kraft, vilket förväntas ske under det tredje kvartalet 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige